Fotograf: Álvaro Ibáñez/Flickr

Amazon-anställda i Madrid ut i strejk – protesterar mot arbetsförhållanden

Uppmanar anställda i övriga Europa att följa efter.

Anställda vid Amazons lager i den spanska huvudstaden Madrid gick på måndagen ut i strejk för att protestera mot arbetsförhållandena, rapporterar CNBC.

Läs mer: Jobbstressen på e-handelsjätten Amazon har nått nya nivåer – lagerarbetarna måste kissa i flaskor för att hinna uppfylla målen

Strejken kommer att pågå till fram till onsdagen och gruppen som organiserar strejken har uppmanat e-handelsjättens anställda i övriga Europa att lämna arbetet. Även i mars i år gick hundratals anställda vid samma lager ut i strejk.

Missnöjet gäller bland annat en planerad tidsökning av arbetsveckan och borttagandet av bonusar. Det är oklart hur många anställda som hörsammat strejkuppmaningen, som sammanfaller med Amazons årliga event Prime Day då en stor del av sortimentet rabatteras.

Läs även: Amazon på väg till Sverige – ansöker om att få erbjuda betaltjänster


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.