Fotograf: Pexels

Styrelsen anser att vårdbolaget är värt mer – avvisar budet

Franska budet avvisas av vårdjätten.

Capios styrelse avvisar det kontantbud om 48:59 kronor per aktie som Ramsay Génerale de Santé (Ramsay GDS) offentliggjorde nu på fredagsmorgonen.

LÄS ÄVEN: Vårdbolaget skenar på börsen efter franska jättens bud

"Styrelsen anser att budet inte tillräckligt väl avspeglar det fundamentala värdet av Capio och anser att en möjlig ompositionering av Capio mot de nordiska marknaderna har potential att väsentligt förstärka förmågan att genomföra Capios strategiska fokus och att driva aktieägarvärde", skriver Capios styrelse i ett pressmeddelande.

Styrelsen kommer att offentliggöra sitt formella ställningstagande gällande budet i enlighet med take-over-reglerna, inklusive bakgrunden till sitt avvisande av budet, senast två veckor innan slutdatumet för acceptfristen för budet.

Vårdbolaget är vid ett-tiden på fredagen upp 24,4 procent.

Följ Capios kurs live på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST