Fotograf: Blue Origin Press

Snart kan du köpa en biljett på Amazon-grundarens rymdskepp – pris: 1,8 miljoner kronor

Nu har Jeff Bezos bolag Blue Origin satt pris på rymdresorna.

Grundaren till e-handelsjätten Amazon, Jeff Bezos, har satt priset på de första resorna med Blue Origins rymdskepp: en biljett kommer att kosta mellan 200 000 och 300 000 dollar (1,8–2,7 miljoner kronor). Det skriver Reuters som hänvisar till källor med insyn.

LÄS ÄVEN: Efter Musks sportbil – nu har Jeff Bezos skickat upp en "Skywalker" docka i stratosfären

Biljetterna avser turer med raketen New Shepard.

Enligt en högt uppsatt person inom bolaget ska testturer med passagerare vara planerade, och planen ska vara att påbörja biljettförsäljningen redan nästa år.

Priset för att få åka med på en rymdtur ska vara mellan 200 000 och 300 000 dollar, enligt en anställd med insyn i prisstrategin. Ytterligare en anställd säger att priset på en biljett kommer att vara 200 000 dollar som lägst. Det skriver Reuters.

Skeppet som är tänkt att användas i kommersiellt syfte är designat för att flyga sex personer mer än 100 kilometer över jorden. Vid den höjden kan resenärerna se jorden från rymden – men framförallt uppleva några minuters viktlöshet – innan kapseln återvänder till jorden.

LÄS ÄVEN: SpaceX är nu världens tredje högst värderade startup – efter Uber och Airbnb


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST