Fotograf: Pexels

Nätmäklaren dyker på börsen – vd:n kallar det för ”ett tråkigt kvartal”

Nätbanken faller på börsen på beskedet om lägre vinst.

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 90 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (103), efter 120 miljoner kronor i det första kvartalet. De totala intäkterna uppgick till 244 miljoner kronor (234), att jämföra med 271 miljoner kronor kvartalet före.

”Jag skulle vilja sammanfatta andra kvartalet som tråkigt, vilket återspeglas i resultatet”, skriver Rikard Josefson i delårsrapportens vd-ord.

Bland intäktsraderna märktes en minskning till 92 miljoner kronor för kurtageintäkterna (100), efter 122 miljoner kronor i det första kvartalet. Fondprovisionsintäkterna ökade till 74 miljoner kronor (61), även en viss ökning sekventiellt från 72 miljoner.

”Våra befintliga kunder avvaktar med att göra insättningar innan de vet var de ska placera sitt kapital. Både omsättningen och antalet affärer bland våra kunder var betydligt lägre än under föregående kvartal, och omsättningen var också lägre än andra kvartalet i fjol. På det stora hela en avvaktande marknad, vilket syns i courtaget som minskade med 25 procent under kvartalet”, fortsätter vd:n.

I skrivande stund har aktien tappat 11,59 procent på börsen.

LÄS ÄVEN: Därför sparkar Nordnet sin topprankade AI-medarbetare Amelia

Följ Avanzas kurs live på VA Finans.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant