Fotograf: Pressbild WeWork

Nu kommer coworking-jätten till Norden – öppnar kontorshotell i Stockholm

Amerikanska startupbolaget WeWork, som hyr ut flexibla kontorsytor till andra företag, etablerar sig i Sverige våren 2019.

Bolaget kommer öppna lokaler i fastigheten Urban Escape, där även Spotify har sitt nya huvudkontor, i centrala Stockholm. Lanseringen sker i samarbete med AMF Fastigheter och projektet Urban Escape är nu i det närmaste fullt uthyrt. Det rapporterar Di Digital.

”Stockholm har en av världens mest levande techscener som fullständigt kokar av innovationskraft och pionjäranda. Vi ska ge våra medlemmar en plats, sammanhang och service som ger energi och inspiration”, säger Wybo Wijnbergen, Nordeuropachef för WeWork i ett pressmeddelande.

WeWork kan beskrivas som ett Airbnb för kontorsyta. Affärsidén är att hyra utrymme från fastighetsvärdar, inreda och sedan hyra ut till högre priser. I Stockholm kommer man att konkurrera med bland andra Epicenter och Convendum, som erbjuder liknande flexibla kontorslösningar.

WeWork har tagit in 75 miljarder dollar i riskkapital sedan 2010 och värderas nu till 175 miljarder kronor. Bolaget är världens största inom coworking, och placerar sig på Business Insiders topp 7-lista över USA:s högst värderade startups.

WeWork har fler än 250 000 medlemmar i 74 städer i 22 länder – Urban Escape blir WeWorks första etablering i Norden. Bolaget omsatte i fjol 7,7 miljarder kronor med en justerad förlust på 1,7 miljarder kronor före räntor och skatt.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  2. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  3. Oscar Properties smög ut vinstvarning i fredags – nu faller aktien fritt på börsen
  4. FBI-agenten som fällde ”Wolf of Wall Street”: Verkligheten är mycket värre än i filmen
  5. Hon blir Handelsbankens första kvinnliga vd
  1. Börsens 10 billigaste aktier – varav en har uppsida på 70%, enligt proffsen
  2. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  3. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  4. SBAB: Räkna med att din bostad tappar i värde fram till 2022 – men kraschen uteblir
  5. Toys R Us uppstår från de döda

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.