Fotograf: Pressbild WeWork

Nu kommer coworking-jätten till Norden – öppnar kontorshotell i Stockholm

Amerikanska startupbolaget WeWork, som hyr ut flexibla kontorsytor till andra företag, etablerar sig i Sverige våren 2019.

Bolaget kommer öppna lokaler i fastigheten Urban Escape, där även Spotify har sitt nya huvudkontor, i centrala Stockholm. Lanseringen sker i samarbete med AMF Fastigheter och projektet Urban Escape är nu i det närmaste fullt uthyrt. Det rapporterar Di Digital.

”Stockholm har en av världens mest levande techscener som fullständigt kokar av innovationskraft och pionjäranda. Vi ska ge våra medlemmar en plats, sammanhang och service som ger energi och inspiration”, säger Wybo Wijnbergen, Nordeuropachef för WeWork i ett pressmeddelande.

WeWork kan beskrivas som ett Airbnb för kontorsyta. Affärsidén är att hyra utrymme från fastighetsvärdar, inreda och sedan hyra ut till högre priser. I Stockholm kommer man att konkurrera med bland andra Epicenter och Convendum, som erbjuder liknande flexibla kontorslösningar.

WeWork har tagit in 75 miljarder dollar i riskkapital sedan 2010 och värderas nu till 175 miljarder kronor. Bolaget är världens största inom coworking, och placerar sig på Business Insiders topp 7-lista över USA:s högst värderade startups.

WeWork har fler än 250 000 medlemmar i 74 städer i 22 länder – Urban Escape blir WeWorks första etablering i Norden. Bolaget omsatte i fjol 7,7 miljarder kronor med en justerad förlust på 1,7 miljarder kronor före räntor och skatt.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant