Fotograf: Pexels

Starbucks slopar plastsugrören – ska vara utbytta om två år

Starbucks planerar att sluta sälja plastsugrör vid alla sina kaféer.

Senast år 2020 ska plastsugrören vara utbytta på alla Starbucks kaféer, rapporterar CNBC.

De nuvarande platta plastlocken med hål i mitten för sugrör ska ersättas av nya lock med en pip att dricka ur. Frappe och liknande drycker kommer även fortsättningsvis att serveras ur muggar med kupolformade lock, men sugrören till dessa ska vara gjorda av papper eller komposterbar plast.

De första som kommer att märka av detta byte blir kunder vid Starbucks kaféer i Seattle och Vancouver. Seattle är sedan 1 juli den första staden i USA som förbjuder plastsugrör. Ett liknande förbud planeras nästa år i Storbritannien och Irland, där McDonalds sagt att man ska byta ut plasten till papperssugrör.

Plastsugrör är den sjätte vanligaste skräpartikeln globalt sett, enligt appen Litterati, och endast 1 procent återvinns.

LÄS ÄVEN: Mitt i plastjakten – nu tar svenska mångmiljardärerna strid för sina sugrör


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST