Fotograf: Richard Drew / AP

SEB: Spotify-aktien ska upp – men mycket hänger på nya appen

SEB ser uppsida i Spotify-aktien men vill se att bolagets nya Lite-app tas emot väl innan ny rekommendation.

SEB höjer riktkursen för Spotify till 187 dollar från tidigare 160, mot bakgrund av prognosförändringar, ändrade värderingsmultiplar baserat på sektorn samt att börsnoteringen av Tencent Music medför ytterligare tio dollar per aktie i värde.

Det framgår av en analys daterad idag 5 juli.

SEB:s tror att bolaget har potential att växa på befintliga såväl som nya marknader, samt att genom nya affärsområden. Spotify bör kunna öka sin andel av bruttovinsten samtidigt som värdet på kundbasen kommer att fortsätta öka, tror storbanken. 

Höjning hänger på nya Android-appen

För att man ska bli mer positiva till aktien och uppgradera den nuvarande behåll-rekommendationen vill man se att den nya appen tas emot väl av marknaden samtidigt som Spotify fortsätter att uppvisa starka trender i ett klimat som blir allt tuffare konkurrensmässigt. 

LÄS MERNedbantad version av Spotify till marknaden – ska värna om din mobildata

Spotify rapporterar nya kvartalssiffror den 26 juli.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.