Ryanairs flygpersonal utlyser masstrejk – här är kraven

Kabinanställda på Ryanair baserade i Italien, Portugal, Spanien och Belgien har nu satt datum för strejker som äger rum i slutet av juli. Det rapporterar BBC. 

Kabinpersonal i Italien kommer att strejka i 24 timmar den 25 juli, medan besättningen i Spanien, Portugal och Belgien kommer att strejka i 48 timmar mellan 25 och 26 juli.

I onsdags utfärdade fackföreningar en lista över ändringarna som de kräver, vilket inbegriper att lönen utbetalas till bankkonton i de länder som personalen är hemmahörande i. 

Enligt The Independet är huvudkravet ”en rättvis lön som täcker levnadskostnaderna och som reflekterar det jobb vi utför”.

Övriga krav inbegriper saker som lönehöjningar för seniora arbetare, kompensation för förseningar och ändringar i flygschemat, och det faktum att kabinpersonalen inte kompenseras för extrakostnader som mat och vatten, och uniformer.

Personalen vill också se att lönerna uppnår paritet i levnadsstandard i hela bolaget och ”ett rättvist och universellt pensionsprogram”.

Piloter direkt anställda av Ryanair uppgav dessutom tidigare i veckan att de avser att strejka för första gången nu den 12 juli.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant