Fyra kvinnor från nätverket 17 som tänker hjälpa fler kvinnor att bygga stora företag. Bland initiativtagarna finns (frv) Lena Apler, grundare Collector Bank, Jessica Löfström, grundare Expandera Mera, Maria Mattsson Mähl, grundare av utbildnings- och matchningsföretaget Alpha CE och Monica Lindstedt, grundare Hemfrid. Fotograf: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Efter ett år av hemlighetsmakeri – nu avslöjar 17-nätverket sina medlemmar

I fjol under Almedalsveckan lanserade Jessica Löfström 17-nätverket, ett exklusivt nätverk för kvinnor som har startat, äger och leder bolag som omsätter minst 50 miljoner kronor per år. Igår avslöjades medlemmarna, som nu ökat till 32.

Igår, exakt ett år efter att Jessica Löfström, Maria Mattsson Mähl, Lena Apler, Anna Bråkenhielm och Monica Lindstedt lanserade 17-nätverket i Almedalen, avslöjades i går kväll i Almedalen medlemmarna i det exklusiva nätverket.

Det visade sig att de 17 bolagen nu var 32.

Nätverket, som är för kvinnor som startat, äger och leder bolag som omsätter minst 50 miljoner kronor per år, drivs av en vision att se lika många framgångsrika kvinnor som män i affärslivet, som äger och driver företag med betydande omsättning och resultat.

 Jessica Löfström, grundare Expandera Mera och initiativtagare till Nätverket 17. Foto: Anders Ahlgren/SvD/TT

17-nätverkets medlemmar är alla framgångsrika förebilder som skapar tillväxt och arbetstillfällen. De är kreatörer och entreprenörer som med ett stort driv tillsammans bygger en plattform för att fler kvinnor ska nå affärsmässig framgång i stor skala.

”Nu vill vi bli fler. Om vi är fler syns vi mer. Om vi syns mer så kan vi fortsätta att inspirera och peppa fler kvinnor till framgång. Vi får också mer makt att påverka det framtida svenska affärsklimatet och hela den svenska arenan för företagande och entreprenörskap”, säger Jessica Löfström, en av initiativtagarna till nätverket.

Här är hela listan:

Grundarna

Jessica Löfström, ExpanderaMera byggbemanning

Maria Mattsson Mähl, Alpha C

Lena Apler, Collector

Anna Bråkenhielm, Talpa/Silverback/ITV Studios Nordic

Monica Lindstedt, Hemfrid

Medlemmarna

Anastasia Georgiadou, Alminina

Angela Wiss, Insitepart

Ann Burgaz, The Wineagency Sweden

Anna Eklund, Happydress

Annika Högström, Läkarjouren

Britt Marie Stegs, Hälsingestintan

Catharina Tavakolinia, Kavat vård

Cathrine Edblad, Edblad & Co

Christina Richter, Tinni Richter

Christina Wahlström, Mamma mia

Elin Ankarblad, Doberman

Helena Andren, Travel Beyond

Helena Casselöv, Meritminds

Hellen Wohlin Lidgard, Pointer

Ida Backlund, Rapunzel of Sweden

Karin Lindahl, Indiska Magasinet

Karin Söderlind, House of Dagmar

Kristina Lindhe, Lexington

Lesley Pennington, Bemz

Lisa Lindström, Doberman

Lottis Sparrman, Happydress

Margareta Adlercreutz, Hemtextil

Marie Lindqvist Pahlstad, Zilenzio

Mernosh Saatchi, Humblestrom

Patricia Olby Kimondo, People Productions

Pernilla Ramslöv, NOX Consulting

Renée Voltaire, Renée Voltaire

Susanne Liljeberg, Granit

Viktoria Simmingsköld, Prodiem