ANNONS

"Vilka krav kan du som chef ställa på dina anställda och dig själv på semestern"

Sommar och sol, men som chef finns det en hel del saker att tänka
på. ”Risken är att oron över arbetsuppgifter ligger som en våt filt över
ens egna semester.” PåJobbet-podden ger dig vägledning.

Alla vill vi ut i solen och ta det lugnt, men vilka krav kan du som chef ställa på dina anställda och dig själv? Hur ska du som chef låta dina medarbetare vara i fred under sommaren? 

Vad ska man ställa för krav, ska man ens ställa några krav på tillgänglighet som chef?

“Det är viktigt att förbereda sig så till vida att gå igenom mina förväntningar på mina medarbetare och eventuellt ge stöd till vissa arbetsuppgifter som kräver min uppmärksamhet. Risken är att oron över arbetsuppgifter ligger som en våt filt över den egna semestern”.

Vad ska man göra när man är ledig som chef?

“Semestern är till för de stora frågorna. Inför 2019 kan man fundera över högkonjunkturen, kommer lågkonjunkturen tillbaka eller kommer konjunkturen bara vika ner lite grand? Tänk bara på att tänka igenom hur bolaget ska hantera en eventuell konjunkturnedgång utan att stressa upp sig över dessa tankar. Andra djupa frågor man kan reflektera över är sin egna karriär, är det dags att gå vidare?” 

I veckans avsnitt av PåJobbet diskuterar ledarskapsprofilerna Johan Segergren och Kristina Vallin ledighetens helighet.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.