Fotograf: Android / Spotify

Nedbantad version av Spotify till marknaden – ska värna om din mobildata

En Lite-version av musikströmningstjänsten Spotify har släppts för Android. 

En Lite-version av musikströmningstjänsten Spotify har släppts för Android. Detta i likhet med många andra tjänster där en Lite-version innebär nedbantad funktionalitet. Det rapporterar Slashgear. 

Dessa Lite-versioner av appar syftar till att försöka minimera mängden lagringsutrymme som appen tar upp på smartphones och lämpar sig för användare i fattigare länder, skriver nättidningen. 

I princip kan man spela olika låtar från spellistor i appen som är kostnadsfri.

Det går inte att söka på enskilda låtar, man har ingen kontroll över spellistor och det finns ingen radiofunktion som i den vanliga musikströmningstjänsten.

Det går inte heller att ladda ner låtar, vilket enligt Slashgear är lite konstigt för en app som syftar till att minska dataförbrukningen.

I dagsläget befinner sig appen ännu i ett teststadie vilket innebär att man kan komma att lägga in fler funktioner framöver. Appen finns inte heller på alla marknader. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.