Fotograf: TT, Pixabay (montage)

Alla snackar om vad H&M INTE nämner i rapporten – ”gör indirekt en vinstvarning”

Nya draget oroar experter.

H&M skriver ingenting om sina prognoser för 2018 i rapporten. Vare sig bedömningen om ett något bättre resultat jämfört med i fjol, eller att online och new business ska växa med över 25 procent, finns med.

"Vi ser att utvecklingen går i rätt riktning även om det fortfarande finns många utmaningar och hårt arbete återstår. Det första halvåret blev något mer utmanande än vad vi inledningsvis trodde, men vi tror på en gradvis förbättring och ett starkare andra halvår", skriver Karl-Johan Persson i sitt vd-ord på den plats där ovanstående helårsbedömningar stod i den föregående rapporten.

Läs även: Därför är Generation Z dåliga nyheter för redan krisdrabbade H&M – analys från tung storbank

Klädjätten H&M gör indirekt en vinstvarning för helåret 2018 i dagens delårsrapport när man utelämnar formuleringen om ett bättre helårsresultat, enligt Anders Hägerstrand på Dagens Industri.

Man väljer inte att nämna den prognos vd Karl-Johan Persson satte i samband med rapporten för det första kvartalet i våras då vd:n skrev att man bedömer att H&M-gruppen når ett något bättre resultat för helåret 2018 jämfört med föregående år.

Skribenten får medhåll av Stefan Lundell på Breakit som är mest orolig för det som inte står i morgonens kvartalsrapport och anser att Karl-Johan Persson måste tala klarspråk kring årsvinsten.

Mest förvånande i rapporten är kanske ändå att H&M fortsätter att öppna nya fysiska butiker, bedömer Lundell och nämner att det kan vara en oroväckande signal med tanke på e-handelns tilltagande popularitet.

Läs mer: Pressade H&M bommar förväntningarna – igen


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.