Fotograf: Unsplash

Cleantechbolaget rusar på börsen efter isländsk stororder

Avtal med isländska energioperatören utökas till mer än dubbla ordervärdet.

Cleantechbolaget Climeon har tecknat avtal med isländska Varmaorka om att utöka en befintlig order till ett värde av cirka 65 miljoner euro från tidigare drygt 30 miljoner euro.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I augusti 2017 vann Climeon en order på geotermiska elanläggningar från den isländska energioperatören Varmaorka. Nu utökar Varmaorka sin order på 100 Heat Power-moduler till 197 moduler. Modulerna ska placeras ut på omkring 20 platser och kommer att levereras i grupper om 2-15 enheter under en period på 36 månader till juni 2021.

"Potentialen för geotermisk energi på Island med Climeons teknik är större än vi trodde för ett år sedan. Under året har vi säkrat flera nya sajter och vi vill därför öka takten i utrullningen och försäkra oss om leverans av moduler", säger Ingvar Gardarsson, styrelseordförande för Varmaorka, i en kommentar.

Aktien lyfter 7 procent i inledande tisdagshandeln.

Följ Climeons aktie i realtid här på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST