Amazon-grundaren Jeff Bezos. Fotograf: Steve Jurvetson/Flickr

Amazon på väg till Sverige – ansöker om att få erbjuda betaltjänster

Amerikanska e-handelsjätten Amazon har startat ett svenskt betalbolag och ansökt om att få börja erbjuda betaltjänster i Sverige.

Det är Di Digital som avslöjar att en ansökan lämnats in till Finansinspektionen.

”Som framgår av vårt diarium har vi fått en ansökan om tillstånd att tillhandahålla betaltjänster från Amazon Payments Sweden AB. Informationen om vilket/vilka tillstånd ansökan rör omfattas av sekretess", skriver Love Wilén Örnulf, jurist på Finansinspektionen, i ett mejlsvar till Di Digital.

Läs också: Experter: Så ska Amazon krossa svenska e-handlarna – ’Kommer ha ihjäl en massa aktörer’

Exakt vad ansökan gäller vill myndigheten inte ge svar på. Enligt Di Digital kan det röra sig om allt från konton för kontantinsättning och uttag till digitala betalningar eller pengaöverföring.

Amazon har investerat 1,3 miljoner kronor i nybildade Amazon Payments Sweden, enligt Bolagsverket. Vilka som finns i bolaget är oklart förutom Barbara Scarafia som är Amazons chefsjurist i Europa med säte i Luxemburg.

Di Digital har sökt Amazon för en kommentar.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.