Godkänts för notering på Nasdaq huvudmarknad – Bioteknikföretaget effektiviserar utvecklingen av nya läkemedel - Bioteknik
ANNONS
Nuevolution har godkänts för notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad.

Godkänts för notering på Nasdaq huvudmarknad – Bioteknikföretaget effektiviserar utvecklingen av nya läkemedel

Med unik teknologi kan bioteknikföretaget Nuevolution testa biljoner – istället för bara miljoner – molekyler som potentiellt kan bli läkemedel. Här skiljer de sig från konventionella bioteknologi- och läkemedelsbolag.

”Det är ett effektivare, snabbare och billigare sätt att identifiera tablettbaserad medicin på”, säger Alex Haahr Gouliaev, vd och medgrundare av Nuevolution. 

Nuevolution utvecklar läkemedel framförallt inom onkologi och till kroniska inflammatoriska sjukdomar. Sedan 2013 har de satsat mer på egen forskning och fokuserat på allvarliga autoimmuna och kroniska sjukdomar som lupus, bros, psoriasis, atopisk dermatit, Crohns sjukdom med flera. 

”Behandlingarna är sällan effektiva, speciellt om man har en allvarlig form av en typ av sjukdom. Med vår teknik får vi fram bättre mediciner med färre biverkningar”, säger Alex Haahr Gouliaev.

Nuevolution

Nuevolution är ett bioteknikföretaget som utvecklar läkemedel med fokus på inflammatoriska sjukdomaroch onkologi. Med sin unika teknologi – Chemetics – kan de hitta betydligt fler, och bättre, potentiella molekyler än vad stora läkemedelsföretag kan göra. Nuevolution har godkänts för notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad.

Läs mer på www.nuevolution.com

Just nu arbetar Nuevolution med framförallt två partners, det spanska läkemedelsföretaget Almirall och det amerikanska Amgen, och företaget har en lång rad framgångsrika samarbeten bakom sig.

”Innan kom företag till oss och frågade om de kunde använda vår teknologi. Nu utvecklar och förädlar vi mer själva och tar in företag som partners på olika sätt istället”, förklarar Alex Haahr Gouliaev.

Hållbar affärsmodell minskar riskerna

Tillsammans med Almirall utvecklar de en så kallad RORүt-hämmare som bromsar utvecklingen av sjukdomsceller i dermatologiska sjukdomar som psoriasis. Ett liknande avtal har ingåtts med Amgen. Genom att i ett tidigt stadie ingå partnerskap på det här sättet minskar de forsknings- och affärsriskerna i verksamheten. Målsättningen är att ingå ytterligare ett partnerskap under de kommande sex månaderna.

Nu vill Nuevolution gå från att arbeta prekliniskt till att göra kliniska studier.

”Om allt fortsätter att utvecklas positivt, kan vi vara redo för de första kliniska studierna 2019”, säger Alex Haahr Gouliaev.

Deras affärsmodell skiljer sig också en del från branschen. Istället för att köra ett program i taget kör de just nu 15 stycken parallellt.

”Med alla resurser i ett program blir företaget väldigt känsligt för hur det går. Genom att köra dem parallellt skyddar vi företaget om ett av programmen inte skulle falla väl ut. Det är unikt för ett biotech-företag”, säger Alex Haahr Gouliaev.

Nuevolution har godkänts för notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad

”Nasdaq Stockholms huvudmarknad är en mer aktiv marknad, speciellt för institutioner och internationella investerare som vi vill nå. Det blir ett bevis på att vi har finanserna i ordning”, säger Alex Haahr Gouliaev.

Nuevolution har också precis slutfört en riktad emission som tillfört bolaget 110 miljoner kronor. 

”Men, bortom teknologin och affärerna får man inte glömma att de här medicinerna syftar till att förbättra levnadsförhållandena avsevärt för patienter med svår cancer och autoimmuna sjukdomar”, avslutar Alex Haahr Gouliaev.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Nu ökar priserna på bostadsrätter i hela landet
  2. Svenska vinnarfonden som du skulle ägt i år – rusar till Europatoppen
  3. Nu är det officiellt: Elon Musk får hjälp av Goldman Sachs i utköp av Tesla
  4. FN-svenskens jobbstartup rider på vågen av unga som hoppar av ekorrhjulet för att söka mening
  5. Vad tech-profilerna önskar att de vetat som 20-åringar, som de fått lära sig den hårda vägen
  1. Fick nej 500 gånger och inte en enda jobbintervju – nu är hans startup en maktfaktor i mäklarbranschen
  2. Rika som troll – det är Rusta det
  3. Valutakollapsen: Svenska kronan nådde nyss sin näst lägsta nivå – på 108 år
  4. ”Vad är din största svaghet?” – Så här ska du svara enligt experterna
  5. Nu är det officiellt: Elon Musk får hjälp av Goldman Sachs i utköp av Tesla

För dig som prenumerant