ANNONS

Nu kan du följa alla dina onlineköp – i en enda app

Allt på ett ställe. Nu kan Apoteas kunder enkelt följa sina försändelser i appen Mina Paket. 

Pär Svärdson, vd för Apotea, har inom e-handeln gjort sig känd som en av de främsta förespråkarna för nytänkande inom logistik, och hans eget bolag föregår med gott exempel genom att erbjuda ett stort antal olika fraktalternativ. Inom Apotea är det djupt inrotat att logistiken är kärnan i e-handeln och att kunden alltid står i centrum. Istället för att se att affären är klar i samband med att kunden klickar på köpknappen i kassan, är det där själva köpupplevelsen börjar.

”Vi får en mängd förfrågningar från olika branschaktörer om samarbeten. Vår fråga tillbaka är alltid: Vilka förbättringar innebär det här för vår kund? Det ständiga kundfokuset är verkligen inmurat i kulturen på Apotea”, säger Pär Svärdson.

Bryter ny mark med app som samlar köpupplevelsen

Om Unifaun

Unifaun har över 20 års erfarenhet av att leverera innovativa och högkvalitativa delivery management-system. Lösningarna används i över 76 länder och varje dag skickas över 800 000 försändelser av 100 000 olika företag genom våra system. Unifaun har 160 anställda i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Polen.

Det senaste sättet för Apotea att sätta kunden i fokus är samarbetet med Unifaun och deras app Mina Paket. Mina Paket är en app som levereras av Unifaun i nära samarbete med flera av de stora transportörerna på marknaden. Idéen är enkel. Slutkunden vill hålla koll på sina paketleveranser och vill inte använda olika appar eller webbsidor för att göra det. Därför behövs en oberoende app som kan samla alla leveranser, oavsett transportör.

”Det säger sig själv. Som konsument vill du inte ha en app från PostNord, en annan från DHL och en tredje från Bring. På samma sätt som du inte vill ha en app från Apotea och en annan från Zalando. Istället tror vi på öppenhet och transparens”, säger Pär Svärdson.

Full kontroll ger bättre möjligheter till feedback

Rent praktiskt ger appen Mina Paket information om respektive transport som beställs av Apotea och slutkunden kan då direkt följa leveransen på ett enkelt sätt. Efter att leveransen är slutförd får kunderna ge sin feedback på leveransupplevelsen, som Apotea använder för att ytterligare förbättra sitt erbjudande till kunden.

”Fördelarna med att ta full kontroll över leveransupplevelsen är att kunderna inte känner sig övergivna efter att de tryckt på köpknappen. De får en närmare kontakt med oss genom statusar, de kan följa sin order och tillslut lämna feedback när produkten är levererad. Att man får allt i en app och inte olika mail som skickas ut knyter ihop upplevelsen”, berättar Pär Svärdson.

Appen fyller ett tomrum på marknaden

"Att Apotea väljer att samarbeta med oss bekräftar det vi tror om appens betydelse på marknaden: att den är mycket relevant för dagens e-handel och fyller ett behov som både konsumenter och e-handlare efterfrågar", säger Axel Lindgren ansvarig för appen Mina Paket på Unifaun.

Samarbetet mellan Unifaun och Apotea innefattar även Babyland, Delitea, Widforss, Vitaminvaruhuset och Happy Yachting, där alla paket från dem självklart kan spåras och följas direkt i Mina Paket. 

Om Mina Paket

Appen Mina Paket är framtagen av Unifaun, Europas ledande aktör inom Delivery Management. Redan från start samarbetade Unifaun med de stora transportörerna på marknaden. Alla försändelser som skapats i Unifauns system finns med. De flesta transportörerna samarbetar i någon form med Mina Paket vilket innebär att merparten av svenska e-handlare direkt kan använda appen som ett sätt att förbättra köpupplevelsen för sina kunder. Använder e-handlaren ett annat system än Unifauns för att skapa sina transportbeställningar, kan datat för transporterna enkelt integreras med Mina Paket för att kunna erbjuda appen Mina Paket till sina kunder.
 
Mina Paket har snabbt blivit väldigt populär och har i nuläget över 140 000 nedladdningar och högst rating av alla appar i Appstore och Google Play inom samma kategori i Sverige. En siffra som stadigt ökar. De senaste veckorna har dessutom flera stora e-handlare utöver Apotea anslutit sig till appen Mina Paket, och rekommenderar den till sina kunder. Däribland Sportamore.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Han skrotar miljardinvestering i Klippan som skulle ge 500 jobb: "Måste få konsekvenser att rösta på SD”
  2. Fick lön och löneförhöjningar av kommunen under 14 år – utan att jobba
  3. Oscar Properties köper lyxprojekt från konkursbo – för 1 miljon kronor
  4. Bolagen som utklassar allt och alla - här är Sveriges 728 Superföretag 2018
  5. Här är butikskedjorna som växer snabbast i Sverige
  1. Han skrotar miljardinvestering i Klippan som skulle ge 500 jobb: "Måste få konsekvenser att rösta på SD”
  2. Bolagen som utklassar allt och alla - här är Sveriges 728 Superföretag 2018
  3. Butiksdöden slår till: Skokedjan stänger nästan alla sina butiker
  4. Dagens 12 pinfärska analyser – aktierna du ska köpa och sälja efter börsturbulensen
  5. Den globala börsoron går in på andra veckan: Storbolaget på Stockholmsbörsen rasar tvåsiffrigt

För dig som prenumerant