ANNONS

Efter prisfallet – ökat tryck på hyresrätter

Det finns ett stort intresse för hyresrätter - trots fortsatt svag bostadsrättsmarknad. 

”Regeringen bedömer att man måste bygga 600 000 bostäder till 2025 och om bostadsrättsmarknaden inte kan uppfylla det behovet för att den stagnerat, då blir det naturliga att hyresrättsmarknaden får ta en större andel”, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Stort behov – i stora städer

Som en av Sveriges största samhällsutvecklare ser Magnolia Bostad att den oroliga situationen på marknaden även fått gynnsamma effekter. Det finns bland annat en ökad tillgänglighet på entreprenad och mer mark som är ute till försäljning.

Fredrik Lidjan, vd Magnolia Bostad

”Ingenting har förändrats fundamentalt i själva hyresrättsaffären. Den bygger snarare på räntorna och vilken efterfrågan som finns. Och det finns ett stort behov av bostäder, i synnerhet i storstadsregionerna och tillväxtkommuner”, säger Fredrik Lidjan.

Magnolia Bostad utvecklar stadsdelar och större områden med en mix av hyres- och bostadsrätter, hotell och vårdboenden. Sedan förra året är även Svenska Vårdfastigheter en del av Magnolia Bostad.

Social hållbarhet

Målet är att skapa bra boenden och bra och hållbara samhällen. Ambitionerna är högt ställda. Men så är också hållbara städer ett av de uttalade målen i Agenda 2030.

För Magnolia Bostad innebär det att utveckla stadsdelar med olika typer av upplåtelseformer och det man kallar social hållbarhet.

”Miljö är en viktig del i hållbarhetsbegreppet och vår målbild är att alla projekt ska möta miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver eller Svanen. Och vi vill skapa platser där vi bygger inkluderande för människor, där vi skapar en god offentlig miljö med god arkitektur, hållbara hyresnivåer och förutsättningar för en positiv samhällsutveckling”, säger Fredrik Lidjan.

En annan fördel med den så kallade Magnolia-mixen är att utbyggnadstakten i områdena kan påskyndas. Det innebär att du som boende inte flyttar till stadskvarter som liknar en byggarbetsplats, utan har en god boendemiljö redan från start.

Många bostadsutvecklare har påverkats negativt på kapitalmarknaden efter turbulensen som startade hösten 2017. Men Fredrik Lidjan säger att Magnolia Bostad inte påverkats på verksamhetsnivå.

”När det var som blåsigast på marknaden rapporterade vi med Q4 2017 vårt starkaste kvartal någonsin. Därefter levererade vi med Q1 2018 ytterligare ett mycket starkt kvartal. Vi ser ljust på framtiden och menar att vi kan expandera väldigt bra.”

Läs mer om Magnolia Bostads projekt här!


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Ikea avslöjar storsatsning på smarta högtalare
  2. Efter veckans öppning om sänkta ränteavdrag: Chefsekonomen varnar att bopriserna kan kollapsa med 30%
  3. Ikoniska motorvägen Autobahn kan tvingas sänka hastigheten – på grund av klimatet
  4. Varning för skuldsmällar i plågad börssektor – här är 6 bolag att se upp med
  5. Professorn: Vi måste börja prata om medborgarlön i Sverige
  1. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  2. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  3. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika
  4. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  5. Den ofrivilliga investeraren: ”Svor på att aldrig direktinvestera men kunde inte låta bli”

För dig som prenumerant