Fotograf: Blondinrikard Fröberg/Flickr

Bolånekriget trappas upp – Skandia är senaste banken att sänka räntan

Allt fler går i Enklas fotspår och sänker bolåneräntorna. 

Tidigare i vår uppgav Startupbolaget Simplex att de med den nya tjänsten Enkla.com skulle erbjuda marknadens lägsta ränta på bolån. Det handlade då om 0,95 procent bundet på tre år.

Enligt en bedömning gjord av analytiker på SEB skulle uppstickaren Enklas erbjudande få en betydande effekt på den svenska bolånemarknaden, bland annat genom att dess utlåningsvolym skulle kunna komma att innebära att de fyra storbankerna skulle behöva hålla tillbaka volymtillväxten och pressa sina marginaler.

Nu väljer fler att gå i samma forstpår som Enkla.com, och pressa bolåneräntan.

Skandia, som var först ut med en transparant prismodell på bolånemarknaden, meddelar nu att de kommer ut med ett nytt erbjudande för bolån. Det framgår ur ett pressmeddelande.

"Med en ränta ned till 1,09 procent erbjuder vi konkurrenskraftiga bolån för nya och befintliga kunder,” säger Frans Lindelöw, koncernchef på Skandia.

”En fjärdedel av befintliga bolånekunder hos Skandia kommer att få vår bästa ränta. Med det nya erbjudandet räknar vi med att nå ut till ännu fler."

Den nya rabattmodellen träder i kraft vid midsommar och kommer innebära att 7 av 10 befintliga kunder med tjänstepension i Skandia kommer kunna glädjas åt en lägre ränta. Denna kommer ligga fast utan återkommande förhandlingar och befintliga kunders sänkning kommer utgå från den nya modellen.

Utöver tjänstepensionen spelar även lånets storlek, belåningsgrad och sparande en roll, men med den maximala rabatten landar på 1,09 procent på 3 månaders bindningstid.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST