Fotograf: Max Press

Max blir ”först i världen med klimatpositiva burgare”

De lanserar burgaren som hjälper till att rädda miljön.

Under en konferens för hållbara företag och produkter som hölls tidigare i veckan presenterade hamburgerkedjan Max hamburgare den klimatpositiva burgaren som gästerna kan tugga i sig från och med den 14 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Det är tio år sedan vi började klimatkompensera med trädplantering i Afrika. Det känns fantastiskt att höja ribban ytterligare och bli klimatpositiv på vår 50-årsdag den 14 juni”, säger Curt Bergfors, Max grundare och arbetande styrelseordförande.

Efter en noggrant genomförd kartläggning av klimatgaserna kommer man med den nya burgaren att kunna minska halterna av klimatgaser i atmosfären genom att kompensera för 100 procent av utsläppen och binda minst 10 procent till genom trädplantering. Max arbetar även internt för att minska utsläppen genom att exempelvis återanvända frityrolja och klimatomställa menyn med vegetariska alternativ.

”Klimathotet är en av de största utmaningarna för mänskligheten. Om vi ska nå FN:s klimatmål och hålla den globala temperaturhöjningen under 2 grader, måste människor och företag hjälpas åt. Vi vet att vi är en del av problemet och tillsammans med våra gäster är vi nu en del av lösningen”, konstaterar Christoffer Bergfors, vice vd och Sverigechef för Max.

Max har, sedan 2016, minskat produkternas totala utsläpp av klimatgaser med 18 procent per tjänad krona.

”Vi hoppas att vi kan inspirera fler företag att lansera klimatpositiva produkter och tjänster”, säger Christoffer Bergfors.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.