ANNONS

Från förtroendekris till framgångssaga: Hon vände trenden för Systembolaget

Hon kom in som vd efter mutskandalen. Nu berättar Magdalena Gerger hur hon fick Systembolaget på rätt köl igen. "Vi satte fokus på proaktivitet."

I veckans avsnitt av podden PåJobbet gästar Magdalena Gerger, vd på Systembolaget, som tillsammans med Johan Segergren och Maria Narbom, diskuterar temat service management.

En dålig kundupplevelse gör att man oftast tappar just den kunden det berör, men på sikt sprider sig även upplevelsen till flera kunder. Hur vänder man en sådan trend?

“Jag kan inte påstå att det är en enkel eller snabb resa som baseras på tre enkla tips. Vi bestämde oss tillsammans, samtliga medarbetare, att vi gör detta ihop. Vi engagerade alla medarbetare och fann att förstaplatsen som verksamheten med bäst kundservice fortfarande var ledig”, säger Magdalena Gerger.

Helt ny attityd

Första steget var att ta reda på hur Systembolaget sågs av kunderna, utifrån ett kunskapsperspektiv och ett serviceperspektiv.

“Det framgick att vi inte var så proaktiva som vi hade hoppats. Vi kanske stod och plockade varor och vände ryggen åt kunden ute bland butikshyllorna”, säger Magdalena Gerger.

När resultatet hade summerats och man såg mönstret insåg hon och resten av ledningen att det här beteendet fick kunden att känna att denne inte kom i första rum.

“Vi satte fokus på proaktivitet och tog fram vilket löfte vi har till kunden. Det blev början på det nya Systembolaget efter krisen”, säger Magdalena Gerger.

I veckans avsnitt av PåJobbet får du som lyssnare höra i detalj om hur Systembolaget lyckades vända förtroendekrisen och få med sig all personal på tåget. Missa inte detta!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST