Fotograf: Unsplash

AR-hologram och personlig stylist i appformat – så ska H&M vinna tillbaka kunderna

H&M:s senaste techsatsning är ett hologram som närvarar i rummet och en personlig stylist i appform.

Det är under Stockholm Fashion Tech Talks som H&M idag lanserar två nya techfunktioner: ett mänskligt augmented reality-hologram och en röststyrd styling-app för hemmet.

Det är H&M:s varumärke Monki som i samarbete med den London-baserade startupen HoloMe skapar och testar ett hologram genom augmented reality, AR, som kommer att gå live idag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det mänskliga AR-hologrammet kommer att finnas tillgängligt via smartphones och surfplattor. Det är till en början nio utvalda outfits från Monki som visas i 3D, så att kunden genom sin telefon kan titta på plaggen i detalj och uppleva hologrammen som närvarande i rummet.

I samarbete med Google har H&M även utvecklat en röststyrd app för H&M Home som heter H&M Home Stylist. Appen ger personliga styling- och produktförslag, moodboards och inspiration till hemmets olika rum. För att göra upplevelsen mer personlig har appen en människlig röst istället för en robotröst.

Det är via Googles röststyrningsassistent du får tillgång till stylingsupport genom att be assistenten om att få prata med en H&M Home Stylist. H&M Home Stylist kommer att testas och fortsätta utvecklas i samarbete med kunderna.

Syftet med de nya funktionerna ska vara att skapa en bättre kundupplevelse genom att inspirera och levandegöra produkterna och köpupplevelsen. Detta skriver Elin Frendberg, affärsutvecklare på H&M-gruppen, i en kommentar till Breakit.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.