Fotograf: Maja Suslin/TT

Bostadsbyggaren vinstvarnar för andra gången på mindre än ett kvartal – aktien dyker

Tobin Properties vinstvarnar – igen.

Bostadsutvecklaren Tobin Properties sänker sin prognos avseende rörelseresultatet för helåret 2018 och spår nu att det kommer att uppgå till 75-125 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den tidigare prognosen, offentliggjord i rapporten för det första kvartalet, var 150-200 miljoner kronor. Det var i sin tur en sänkning från cirka 250 miljoner kronor tidigare.

Den nya sänkningen beror "främst på planförseningar", vilket innebär att intäkter om ca 44 miljoner "förväntas flyttas" till 2019, skriver bolaget.

"Bolaget har även som en konsekvens av de förändrade marknadsförutsättningarna justerat sina försäljnings- och prisantaganden", heter det vidare.

Läs även: Nu lägger lyxbyggaren ned hela verksamheten: “Våra lägenheter är inte säljbara”

I senaste kvartalsrapporten rasade omsättningen med 32 procent. Antalet sålda bostäder uppgick till endast 3 stycken, jämfört med 146 samma period förra året.

Då var ändå tongångarna mer positiva från vd:n Erik Karlin.

”En förbättring av marknadsläget kommer inte ske i en handvändning, men vi ser allt fler positiva signaler. Med försiktig optimism ser vi fram emot resterande delen av 2018”, skrev han i rapporten som publicerades i april.

Läs även: Tvärstopp för nyproduktioner – nu väntar byggkris i höst

Tobin Properties aktie tappar 7 procent i inledande torsdagshandeln.

Följ aktien i realtid här på VA Finans.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.