ANNONS

Investeringstips: Grön obligation till kinesisk storsatsning

Nu kan du som investerare vara med och göra nytta på riktigt. Genom att investera i Advanced SolTechs gröna obligation, som ger hela 8,75 procent ränta, är du med och finansierar installationer av solenergi i Kina vilket innebär att användningen av kolkraft minskar och därmed utsläppen av koldioxid.

Kina är sedan 2009 världens största energiförbrukare. Men det stannar inte där – nivån på dagens energikonsumtion förväntas fördubblas till 2040. Så behovet av en grön energiomställning är stor.

Kinas historiska satsningar på framförallt kol som energikälla har tillsammans med det starkt växande energibehovet skapat en stor miljöutmaning som ingen blundar för längre. Den kinesiska regeringen bygger därför ut solenergin i en rasande takt och experter på marknaden bedömer att Kina kommer att ha cirka 250 gigawatt installerad solenergi redan år 2020, vilket är en stor ökning mot dagens drygt 130 gigawatt.

Oro för klimatförändringar

SolTech Energy

Företaget SolTech Energy utvecklar och säljer byggnadsintegrerade solenergiprodukter för alla former av fastigheter – kommersiella, offentliga och privata. Bolaget har även en stor verksamhet i Kina där man finansierar, installerar, äger och underhåller stora solenergianläggningar. Intäkterna kommer från försäljning av el samt bidrag från staten. Aktien handlas på First North vid Nasdaq Stockholm under kortnamnet SOLT och Bolaget har nästan 15 000 aktieägare och ett börsvärde motsvarande cirka 400 miljoner kronor.

Läs mer om SolTech här!

Enligt en undersökning som SOM-institutet har genomfört är svenskarnas största orosmoment förändringar i jordens klimat och miljöförstöring. Det vill Advanced SolTech vara med och förändra. Genom att investera i deras gröna obligation, där alla medel går till att installera solenergi i Kina där det gör som störst nytta, påverkas klimatet på ett positivt sätt. Genom att spara 25 000 kr i obligationen minskas koldioxidutsläppen med drygt 2,5 ton per år. Lika mycket som en flygresa till medelhavet släpper per person.

Tjäna pengar på världens största solenergimarknad

För kunna förverkliga Kinas beräknade ökning inom solenergikapacitet behövs stora pengar. Den nationella regeringen, liksom myndigheter regionalt och lokalt, är med och bidrar med både pengar och kompetens på ett sätt som inte finns någon annanstans.  

”Vi räknar med att fler skall inse fördelarna med att investera i en grön obligation som, förutom att den ger mycket bra ränta, också bidrar till att minska koldioxidutsläppen i Kina”, säger Frederic Telander, VD på Advanced SolTech och på moderbolaget SolTech Energy.

Kinas regering är målmedveten

"Den starka tillväxten av solenergi beror på flera faktorer, exempelvis långsiktiga och generösa subsidier. Det främsta skälet anses dock vara regeringens målmedvetenhet att lösa de omfattande miljöproblem landet har som ett resultat av långvarig förbränning av fossila bränslen som kol och olja. Kina har också mycket goda förutsättningar för solenergi. Lokala experter bedömer att så mycket som 90 procent av Kinas territorium kan användas för någon form av solenergi", säger Frederic Telander.

Läs mer om SolTech här!

Obligationserbjudandet i sammandrag:

Teckningstid: 29 maj – 18 juni

Minst belopp: 20 000 kr och därefter i poster om 5000 kr

Total emissionsvolym: Maximalt 300 MSEK varav 150 MSEK utgör övertilldelningsrätt

Årsränta: 8,75%

Löptid: 5 år

Återbetalning: 9 juli 2023

För mer information: www.advancedsoltech.com

Vid frågor: Ring SolTech Energy 08 441 88 40 eller Avanza Bank 08 409 421 22


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Proffsen tror på kursuppgångar i år: "Farligt att tänka att börsen toppat"
  2. Proffsens köpbonanza: 5 aktier pekas ut som klipp inför rapport
  3. Pewdiepies följarskara ökar med 700% i fajten mot indiska utmanaren
  4. Tipset: Fyndläge i Nordea efter kursraset – ”maffig direktavkastning”
  5. Prispress på nyproduktioner i Stockholm – nu är de billigare än andrahandsmarknaden
  1. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  2. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  3. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  4. Svensk-brittiske miljardären: ”EU-kommissionen har lurat byxorna av Theresa May”
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika

För dig som prenumerant