Fotograf: Wikimedia

Teknikmagasinet i rekonstruktion – då kliver finansmannen fram som räddare

Butikskedjan var nere för räkning. Nu kan de andas ut...

Teknikmagasinet är på väg ut ur sin rekonstruktion. Bolaget är redan överens med borgenärerna kring en ackordsuppgörelse och det enda som återstår är att tingsrättens beslut vinna laga i kraft. Det väntas ske den 8 juni, skriver Dagens Industri.

I samband med att Teknikmagasinet lämnar rekonstruktionen bakom sig kommer företaget också att få en ny ägare. Det är finansmannen Peter Gyllenhammar som via sitt egna bolag köper upp Teknikmagasinet från riskkapitalbolaget Segulah, förutsatt att tingsrättens beslut vinner laga kraft.

Köpeskillingen är hemlig men enligt uppgift lär det inte bli i närheten av de 600 miljoner kronor Segulah fick betala för att ta över Teknikmagasinet 2015. Bara i fjol gjorde Segulah en nedskrivning på 223 miljoner kronor i bolaget.

Teknikmagasinet ansökte om rekonstruktion i juni förra året efter att likviditeten blivit ansträngd. Det berodde bland annat på höga skulder och ett kostsamt centrallager.

Enligt sin hemsida har Teknikmagasinet 130 butiker i Sverige, Norge och Finland.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST