Fotograf: Nam Y Huh/AP

Veckans kursraket: Greentech-bolaget lyfter över 30% på genombrott

Svenska miljöteknikbolaget Minesto hissas på börsen efter ett pressmeddelande.

Minesto var en vinnare på börsen under måndagen med en stängning på plus 13 procent. I dag fortsätter kursrallyt med ytterligare 23 procent (vid 11-30-tiden). Därmed är kursuppgången under veckan närmare 40 procent.

Bakgrunden är ett pressmeddelande som kom på måndagseftermiddagen. Av den framgår att Minesto har slutfört den andra installationsfasen till havs i bolagets DG500-projekt i Wales.

Alla komponenter uppges vara på plats för att leverera energi från bolagets första system av den så kallade Deep Green-teknologin för storskalig elproduktion.

”Vi är mycket nöjda med att ha slutfört detta andra steg mot att installera vårt kraftverk DG500 i Holyhead Deep. Operatörsteamet i Holyhead har med stöd från kollegor i Sverige och Nordirland gjort ett strålande jobb för att genomföra installationsarbetet på ett säkert och effektivt sätt”, säger David Collier, operativ chef på Minesto, i pressmeddelandet.

Följ Minestos aktie i realtid här på VA Finans.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.