USA:s president Donald Trump och Jeff Bezos, Amazons vd och grundare. Fotograf: Pablo Martinez Monsivais/AP, Reed Saxo/AP

Hedgefondveteran: Trumps attacker kan krascha Amazons börsfest

De stora amerikanska teknikbolagens aktier är rimligt värderade. Förutom Amazons. Det tycker hedgefondveteranen Leon Cooperman som varnar Trump-attacker mot e-handelsjätten.

Hedgefondveteranen Leon Cooperman på Omega Advisors bedömer att alla FAANG-aktier förutom Amazon är rimligt värderade.

FAANG är en förkortning för Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google (Alphabet). 

Dessa teknikjättar har tillsammans lett de senaste årens rally på New York-börserna men enligt Leon Cooperman har värderingen stuckit iväg något för Amazon. Dessutom är han rädd för Trumps attacker på e-handelsjätten, sade han under CNBC-programmet Halftime Report.

På ett år har Amazons aktie stigit med drygt 60 procent.

”Uppriktigt talat den största oron jag har är ett ingripande från regeringen. Den sitter och tittar på deras framgång och dominans och sticker sin näbb i deras verksamhet”, sade Leon Cooperman.

USA:s president Donald Trump har flera gånger kritiserat Amazon på Twitter. Han har bland annat sagt att bolaget utnyttjar postväsendet och undviker skatt.

Vid ett sådant tillfälle, under påskhelgen i år, skrev han att funderade på att höja fraktkostnaderna för e-handelsjätten. Amazons aktie sjönk därefter över 5 procent.

Läs mer: Trump går till frontalattack mot Amazon: "Detta bedrägeri måste få ett slut"

Leon Cooperman bekräftade också sin långsiktiga placering i Facebook och sade att han har en öppen order för att köpa mer i aktien så länge den befinner sig på 180-dollarnivån.

Omega Advisors grundades 1991. Bolaget har 3,4 miljarder dollar under förvaltning, enligt hemsidan.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant