ANNONS

Här är smarta tjänsterna som tar död på pappersavtalen

Tack vare nya tjänster kan du säga farväl till pappersavtal som måste skrivas under för hand och skickas med posten. Genom att använda BankID kan vem som helst nu signera alla typer av avtal och dokument helt digitalt, både snabbt och gratis. 

När allt fler delar av livet blir digitala blir de delar som sitter fast i det analoga också mer irriterande. Ett bra exempel på detta är signering av avtal. Oavsett om det gäller elavtal, hyresavtal, mötesprotokoll eller andra överenskommelser är vi, i många fall, fortfarande beroende av att fysiska avtal skrivs under med bläck och skickas med posten.

“Det är väldigt enkelt och du behöver inte skapa något konto” säger Peter Korinek, vd på TellusTalk som skapat tjänsterna.

På företaget TellusTalk vill man nu göra slut på de fysiska avtalen genom att göra elektronisk signering både enkelt och gratis för alla. Bolaget har därför lanserat två tjänster som gör just detta.

Tjänsten signera.ebox.nu är det enklaste enkla, 10 sekunder och det är signerat.

“Du laddar bara upp en pdf med avtalet, signerar med ditt BankID och sparar filen. Om fler ska skriva på så skickar du vidare det avtal du just signerat till nästa person.”

Tjänsten min.ebox.nu passar bättre om det är många som ska signera och man får även en överblick över vilka som läst och signerat.

Enligt Peter riktar sig tjänsterna till privatpersoner, föreningar och företag som bara skriver på eller skickar avtal då och då. Eftersom det saknats enkla alternativ för digital signering har pappersavtal varit det enda alternativet, som antingen måste skickas med posten eller scannas in för att skickas elektroniskt. Genom signera.ebox.nu och min.ebox.nu ersätts den hanteringen nu av en elektronisk signatur som är lika juridiskt bindande, men svårare att förfalska.

Tryggare köp på nätet

Enligt Peter kan signera.ebox.nu också användas till annat än att bara signera regelrätta avtal. Exempelvis tror han att tjänsten kan vara ett bra sätt att undvika att bli lurad när man exempelvis köper saker av en privatperson på nätet. Eftersom tjänsten bygger på BankID kan du helt enkelt be en person signera ett dokument för att säkerställa personens identitet innan du för över pengarna.

Oavsett hur tjänsten används är målet med signera.ebox.nu dock detsamma, att göra livet enklare i en digital värld.

Läs mer om TellusTalks tjänster här!


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant