Deutsche Bank har sitt säte i Frankfurt. Fotograf: Wikimedia

Efter tre år av förluster – nu försvinner 10 000 jobb på Deutsche Bank

Och mer är att vänta…

Den tyska storbanken Deutsche Bank går nu hårt fram med yxan i ett brett omstruktureringsprogram inför bolagets årsstämma idag torsdag. I ett första steg kommer 10 000 jobb att försvinna, cirka 10 procent av bankens totala arbetsstyrka, skriver Reuters och hänvisar till personer med nära insyn i banken.

Enligt Wall Street Journal är det mer uppsägningar att vänta under nästa år.

Efter tre år av förluster genomförde Deutsche Bank en abrupt omgruppering av ledningsgardet förra månaden. Bankens ordförande Paul Achleitner bytte ut John Cryans med Christian Sewing efter att aktieägarna klagat på att åtgärderna för att vända bankens resultat gått för långsamt. Bara i år har aktien tappat nästan 31 procent, enligt Reuters.

Deutsche Bank är också pressat från kreditvärderingsinstituten. Standard & Poor´s väntas ge besked i slutet av månaden huruvida kreditbetyget kommer att sänkas eller inte.

Nu är målet att skära ned sin globala investmentbank och åter fokusera mer på Europa. Enligt Bloomberg News planerar banken att dra sig tillbaka från ett antal aktiemarknader runt om i världen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.