Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

Dagens hetaste aktietips: Köp verkstadspärlan som kan lyfta 50 procent

Köp Volati, Pandora och Gunnebo men vänta med en investering i nätsäkerhetsbolaget Clavister. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. Rekommendationen för Gunnebo är känd sedan tidigare via tidningens tjänst Analys+.

Affärsvärlden ger industrikonglomeratet Volati en köprekommendation, ett bolag som har tappat efter en lyckad börsintroduktion. Bolaget genomgick ett svagt fjolår med minus 18 procents organisk ebita-tillväxt.

Affärsvärlden skriver att bolaget har en relativt god diversifiering via 14 bolag i flera olika branscher. Vid sidan av cykliska bolag med byggexponering finns exempelvis stabila besiktningsbolaget Besikta, ocykliska etikettbolaget Etikettoprintcom och det mer väderberoende Corroventa. Nettoskuldsättningen är också under kontroll vid 1,5 gånger ebitda-resultatet vid utgången av första kvartalet.

Tidningen anser att alltför mycket negativt har prisats in när aktien handlas till ev/ebita kring 9 på nästa års prognos. Enligt tidningen är aktien intressant som en långsiktig investering.

En köprekommendation delas även ut till Pandora, som tappade kraftigt efter rapporten tidigare i maj månad. Tidningen skriver att bolaget mognar i rollen som världens största smyckesaktör i sin kategori men att aktien trots detta kastas runt som en vante.

Affärsvärlden spår att smyckesbolaget kommer klara målgolvet på 7 procents valutajusterad tillväxt för perioden 2018-2022, därefter 5 procent i fem år. Priset för tillväxt i hårdnande konkurrens bör dock bli långsamt sjunkande lönsamhet. Affärsvärlden lutar mot 32-33 procent om fem år, och en bit under 30 procent tio år bort.

Vinsten bör tas hem om riktkursen 1.200 danska kronor nås det närmsta året, menar tidningen.

Även säkerhetskoncernen Gunnebo får en köprekommendation i Affärsvärlden och den analysen släpptes redan tidigare i veckan under tidningens koncept Analys+.

Tidningen skriver att ett förlorat 2018 ligger i Gunnebos aktiekurs och att förväntningarna framåt är lågt ställda. Affärsvärlden ser potential till förbättringar i Gunnebo och nästa år har rimligen flera strategiska åtgärder genomförts. Då, om inte förr, blir det fart på aktien, som i ett bra scenario kan lyfta omkring 50 procent till 40 kronor inom ett år, spår tidningen. Affärsvärlden höjer från sälj till köp.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter
  2. Är fri frakt på väg bort inom e-handeln? Zalandos helomvändning kan vara början till slutet
  3. Rekordkvartal får specialisten att rusa på börsen – allt om dagens rapporter
  4. Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent
  5. 5 stekheta aktier du borde plocka in i portföljen
  1. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  2. Kalldusch för Handelsbankens anställda: Årets vinstdelning slopas helt
  3. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  4. Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet
  5. Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.