Anders Holmberg, vd på Cherry, till höger, och Morten Klein, styrelseordförande för Cherry, till vänster, ringde in Stockholmsbörsen onsdagen den 18 oktober när bolagets B-aktier började handlas på Mid Cap på Nasdaq Stockholm. Fotograf: Nasdaq/Press

Cherrys vd häktas misstänkt för grovt insiderbrott

Thomas Langrot, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare, har på onsdagen begärt att Cherrys vd Anders Holmgren ska häktas.

Det uppger Ekobrottsmyndigheten via Twitter.

Misstankarna om grovt insiderbrott, som blev kända på tisdagen, rör tidsperioden 23-27 mars.

I slutet av mars, mer specifikt den 23 mars, köpte Anders Holmgren aktier i Cherry för 12 miljoner kronor, enligt en inrapportering till Finansinspektionen.

I mitten av april kom bolaget ut med en omvänd vinstvarning. Rörande det vältajmade aktieköpet kort före den positiva vinstvarningen sade vd:n till Nyhetsbyrån Direkt att en positiv magkänsla låg bakom.

"Man får en bra magkänsla hur det går när man jobbar med någonting, momentum och hur det känns. Men man har ingen faktisk information förrän man sammanställt allt. Man har ju en känsla hur det går, allmänmässigt sett", sade han till Direkt den 16 april.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.