ANNONS

Ledarskapsprofilen Johan Segergren ritade om HR-Sverige: “Nu går jag vidare”

När är det dags att gå vidare? Ledarskapsprofilen Johan Segergren, som ritade om HR-Sverige under 2000-talet, ger sina reflektioner i veckans avsnitt av PåJobbet – och berättar dessutom om hur han bidrog till att Wise Group växte från ett börsvärde på 25 miljoner till 450 miljoner.

Johan Segergren växte upp i Järfälla utanför Stockholm i början av 1970-talet. Han var tidigt inne på entreprenörspåret, då han tillsammans med några vänner sålde annonsplatser i den egna tidningen Företagsbulletinen under tiden han gick på gymnasiet.

“Genom vår tidning Företagsbulletinen fick jag första kicken av det här med affärer, så där kom det insmygande. Men jag lite osäker på vad jag skulle plugga, samtidigt som jag hörde att det var bra att studera,” berättar Johan Segergren.

Tog anställning på Proffice

Efter gymnasiet och vidare studier på det så kallade P-programmet, personalvetarprogrammet, tog han anställning hos företaget Proffice.

“Tittar man på Wise groups framgångar idag så bygger det mycket på det, Proffice och Kontorsjouren – det som sedan blev Adecco och Manpower – och som ligger bakom branschens utveckling. Det finns kvar olika falanger i branschen”, tillägger han.

2001, mitt under IT-bubblan, där sektorn hade fått växtvärk och många IT-konsulter tvingades lämna på grund av nedskärningar, bestämde sig Johan Segergren och hans vän Stefan Wikström under en lunch för att bilda bolaget Wise group, vars namn är en sammanslagning av efternamnens initiala bokstäver.

Såg en jättelucka

“I den här vevan såg jag och Stefan Wikström, som jag hade jobbat med på Proffice och Yesitworks, att det fanns en jättelucka när det gällde det här med coachning av IT-människor. Företagen sa upp stora mängder systemutvecklare och programmerare, och vi kände till deras kompetenser från Proffice IT.”

Efter 17 år på Wise group och flertalet uppköp så blickar Johan nu tillbaka på skapelsen och många frågar givetvis: Vad har du lärt dig av resan och vad ångrar du idag? När är det dags att gå vidare?

I veckans avsnitt av PåJobbet kommer du som lyssnare att få höra om när det är dags att gå vidare i karriären och de tankar som brukar komma upp i och med detta. Vad svarar Johan på frågan om vad han ångrar sig idag och vad har han lärt sig? Hur ska man tänka kring att sluta och mentala hinder kring det?


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.