Fredrik Wester är avgående vd. Fotograf: Eva Lindblad

Vinstexplosion för Paradox får aktien att tokrusa på börsen

Spelutvecklaren mer än tredubblar vinsten.

Spelutvecklaren Paradox redovisar ett resultat efter skatt på 109 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (29,2). Resultatet per aktie uppgick till 1:03 kronor (0:28).

Nettoomsättningen uppgick till 267 miljoner kronor (121).

Rörelseresultatet blev 141 miljoner kronor (38) och kassaflödet uppgick till 144 miljoner kronor (85,7).

Fredrik Wester, avgående vd, beskriver kvartalet som "riktigt bra", och att bolaget är väldigt nöjt med releasen av spelet Surviving Mars, som har nått upp till de mål och förväntningar som sattes i en prognos.

Följ Paradox aktie i realtid här på VA Finans.

"Generellt har spelet mottagits väl, särskilt av kritikerna, men det har funnits vissa utmaningar som har dragit ner användarbetygen under nivån som vi är vana att se vid spelsläpp", skriver Fredrik Wester och bedyrar att förbättringsarbetet pågår.

Intäkterna för första kvartalet 2018, som alltså ökade med 120 procent jämfört med samma period i fjol, är framförallt hänförliga till Stellaris, Cities:Skylines, Surviving Mars, Hearts of Iron IV och EuropaUniversalis IV.

Aktien rusar med 21 procent i den inledande handeln efter rapportsläppet.

LÄS ÄVEN: Han köpte svenska spelbolaget för 1 krona 2004 – idag är det värt över 9 miljarder


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.