ANNONS

Digital teknik allt mer central för bolag - framtiden tillhör de ambidextra

I och med att den digitala tekniken blir mer central för bolag och i transaktioner behövs oftast extra mycket hjälp med dessa frågor. Här berättar Petter Kilefors, Managing Partner för Arthur D. Little Norden, om hur företaget genomsyras av starkt samarbete.

”Vi strävar efter det ambidextra och själva ordet i sig väcker ofta många tankar. Det handlar om ”både och”-strategier som förenar kreativitet och disciplin och team som jobbar med höger och vänster hjärnhalva”, säger Petter Kilefors.

Petter berättar vidare att deras arbetssätt genomsyras av ett starkt samarbete mellan olika team och arbetsroller. På Arthur D. Little arbetar man i team med allt från civilingenjörer och civilekonomer, läkare till jurister. 

”Vår strategi är att ha rätt person på rätt plats. Det räcker idag inte att vara generalist, inte heller att vara specialist, man måste jobba i team med generalister och olika specialister inom olika teknologier och andra områden som kompletterar varandra. På så sätt kan vi lyckas med värdeskapande transaktioner för så väl riskkapital-klienter som industribolag.”  

Han menar också att det är viktigt att ha ett framåtblickande perspektiv där man klurar ut hur ett bolag kan utvecklas inom olika sektorer och länder. 

”När vi gör våra strategier och kommersiella due diligences av förvärvsobjekt fokuserar vi både på granskning av historiken och strategin för framtiden och de kommande åren för bolaget. AI och robotics blir allt viktigare att förstå och ge råd om. Det ambidextra tänkandet är här för att stanna.”


Fakta om företaget

  • Arthur D. Littles specialitet är att arbeta med strategi, teknologi och innovation – från idé till implementering, för uppdragsgivare i de flesta branscher.

  • Ambidextri innebär att en person har förmågan att använda båda händerna eller fötterna utan problem, t.ex. att skriva med både vänster- och höger hand. För organisationer betyder det t.ex. att ledningen måste agera effektivt här och nu, men samtidigt investera för att framtidssäkra verksamheten och vara snabbrörlig.
     
  • Sugen på en karriär i ett ambidextriskt team? Vi söker medarbetare på alla nivåer i Stockholm, Göteborg och Oslo. Skicka din ansökan till nordic.recruitment@adlittle.com eller ring Karin Skyllerström på 0708-83 20 01.

Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.