Fotograf: Trustly

Makalös vinstrusning för svenska fintech-raketen – ökar med 150 procent

Trustly visar upp rekordvinst för 2017. I år väntas intäkterna rusa ytterligare 50 procent, enligt vd Oscar Berglund.

 

Utöver Klarna och iZettle, har betalbolaget Trustly seglat upp som en av Sveriges största fintechsuccéer.

Trustly - som låter kunder handla och flytta pengar online med hjälp av direktbetalningar - gjorde en rekordvinst under 2017 och vinsten växte även i en betydligt snabbare takt än omsättningen för året.

Medan omsättningen var upp nästan 55 procent till cirka 470 miljoner kronor, ökade vinsten med nästan 150 procent.

Till Di Digital kommenterade vd Oscar Berglund den starka vinstutvecklingen.

”Vi har en skalbar plattform som gör att vi kan hantera större transaktionsvolymer utan att de rörliga kostnaderna ökar lika snabbt. När vi växer förbättras också marginalerna”, sade han.

Liksom Klarna, kommer den absoluta majoriteten av bolagets omsättning från Nordeuropa. I år hoppas man expandera i övriga Europa, medan nya jättemarknader som Asien och USA får vänta, menar Berglund.

Trustly, vars största aktiepost nyligen köptes upp av riskkapitalbolaget Nordic Capital (låg bakom Bambora), gick med lönsamhet första gången för två år sedan och såg rörelsemarginalen i fjol uppgå till 25 procent. Året innan var det på 16 procent.

Framöver tänker man ha fortsatt fokus på att växa med svarta siffror på nedersta raden, uppges det.

Prognosen för 2018 är att intäkterna ökar med runt 50 procent i år, enligt Oscar Berglund. Enligt Di Digitals beräkningar ger det en omsättning på drygt 700 miljoner kronor för 2018.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST