Fotograf: Matt Lowe/Flickr // Lars Pehrson/SvD/TT

Löwengrips nya investering: Ska göra livet enklare för bitcoin-miljonärer

Löwengrips startuphus satsar på en ”lyxbutler-tjänst” för bitcoinmiljonärer.

Nordic Tech House är Isabella Löwengrips senaste storsatsning.

Startupfabriken, som har sitt säte vid Stureplan, plockar in lovande bolag som ska få en skjuss av stjärnbloggarens och entreprenörens mångmiljonkoncern - som innefattar skönhetsmärket Löwengrip Care & Color samt det egna investeringsbolage Löwengrip Invest.

LÄS MER: Löwengrip vill bli miljardär – genom tech och Amazon

”Med min satsning på Nordic Tech House kommer jag att bli miljardär. Det är inom techindustrin som hävstången finns”, sa Löwengrip nyligen på Breakits event ”Beauty and Fashion tech 2018”.

Den senaste investeringen heter Crypto Concinnity – en plattform som ska förse bitcoin-miljonärer med lyxtjänster. Det rapporterar Breakit.

Idén till conciergetjänsten föddes när grundaren René Malmgren försökte införskaffa en dyr Ferrari – men nobbades av bilhandlaren när han ville betala med kryptovalutor.

“Oviljan att ta emot mina bitcoins skapade en frustration hos mig. Här stod jag redo att köpa en bil värd över en miljon kronor och de vägrade att ta emot mig som kund”, säger René Malmgren till Breakit.

Bitcoin och en handfull andra kryptovalutor har tokrusat i värde det senaste året, vilket har gjort en klick tidiga investerare mycket förmögna.

Meningen är att Crypto Concinnity - som kräver en inbjudan för medlemskap - ska kunna användas till exempel för att få hjälp med att införskaffa en lyxbil, en hobby som VA tidigare rapporterat blivit populär bland kryptomiljonärer.

Den nishchade tjänsten har i dagsläget bara ett hundratal potentiella kunder, men utbudet kommer att breddas med tiden till att innefatta en större kundbas, menar Viktor Lundqvist, vd på Nordic Tech House.  

Löwengrip själv menar att kryptovalutor och framförallt den underliggande blockkedjetekniken är en ”megatrend” som hon vill satsa på genom att gå in i olika teknikplattformar, så som Crypto Concinnity.

En annan storsatsning Isabella Löwengrip gör är att skapa samarbete med Amazon för att få sina produkter sålda genom att bli ett Amazon Luxury Brand.

LÄS MER: Trenden som upprör: Så flashar nyblivna kryptomiljonärer sin rikedom


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Här är Nordens mest attraktiva arbetsgivare 2019 – Sweco som leds av Näringslivets mäktigaste kvinna 2019 på toppen
  2. Pensionsjätten satsar 740 miljoner i Northvolt – och spekulerar om Teslafabrik till Sverige
  3. Världens hetaste startup just nu – ska hjälpa bönderna att bli klimaträddare
  4. Ed Sheeran spelar mot världsrekord – drar in 7 miljarder kronor på senaste turnén
  5. Elgiganten slår rekord: Företaget växer så det knakar
  1. Att ta tåget är inte så klimatsmart som du tror
  2. Nya plastskatten – upp till 7 kronor per plastpåse
  3. Bianca Ingrossos varumärke en riktig tillväxtraket
  4. Världens hetaste startup just nu – ska hjälpa bönderna att bli klimaträddare
  5. Skapa guldkant genom kontroll över ditt kapital – ”din väg till frihet”

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.