Fotograf: Klarna press

Klarna håller på att lansera ett eget betalkort – så fungerar det

Klarna avslöjar nya detaljer kring betalkortet - som ska utmana storbankerna. 

Klarna bekräftar fjolårets uppgifter från Breakit om att man är på väg att lansera ett eget betalkort. Dessa uppgifter bekräftades även av VA i början av maj i samband med lanseringen av bolagets nya app. 

Nu har det kommit ytterligare detaljer kring betalkortet, som är en nyckel i bolagets ambition att bli en konsumentinriktad, digital bank.

“Du kan antingen välja att koppla det direkt till ett bankkonto eller så kan du samla upp dina kostnader och betala på faktura”, säger Madeléne Kraemer, säljchef för detaljhandel i Sverige på Klarna, till Breakit under e-handelskonferensen SEBC.

Klarna kunde förutom det egna betalkortet också ge besked om ett antal kommande tjänster.

Den nya app som fintechbolaget släpper kommer till exempel att göra det möjligt för konsumenter att kunna följa sin produkt i realtid. Det blir också möjligt för köparen att välja leveransmetod och utlämningsställe med handlaren, enligt uppgift.

LÄS MER: Klarna har precis lanserat sin splitternya app för konsumenter – och det är "bara början"

Den kanske mest intressanta detaljen är att appen även kommer att ha pushnotiser som ska hjälpa till så att fakturor betalas i tid.

”Det är en viktig vändning ur ett konsumentperspektiv för ett bolag som arga konsumenter ofta kritiserat för att försöka maximera förseningsavgifterna”, skriver Breakit.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.