Nytt Veckans Affärer magasin ute nu!

Hur ska IKEA skruva ihop sin digitala framtid? När delar vi vägarna med självkörande lastbilar? Hur framtidssäkrar man en hotellkedja? Svar på detta och mycket mer finner du i nya numret av magasinet Veckans Affärer.

Nu finns ett nytt nummer av Veckans Affärers magasin ute i butik. Du som är prenumerant har förutom printversionen även tillgång till magasinet som e-tidning samt i vår mobilapp för iPhone eller Android.

Inte prenumerant ännu?

Prenumerera här!

SPECIAL
Så ska IKEA 2.0 skruvas ihop
Med e-handelsjättar som Amazon flåsandes i nacken has insikten om behovet av digital transformation trängt sig in i varenda cell i den jättelika organisationen Ingvar Kamprad lämnade efter sig. Nu ska IKEA skruva ihop sin digitala framtid.

DIGITALT
Välkommen till svenska e-handelskolonin
Som 24-åring drog Kasper Sonesson igång sin e-handelsfirma i HongKong. Nu säljer han sina lädervaror på Amazon och hjälper andra att komma igång.

INNOVATION
Såhär ser den nya bilindustrin ut
Det rör sig rejält i den globala fordonsbranschen när bilen går från att vara en produkt till att bli en tjänst. Valet för de etablerade aktörerna är att ställa om eller acceptera sin status som underleverantörer.

KAPITAL
Alla vill vara med i jakten på guldkalven
I jakten på avkastning vill alla hitta nästa Klarna eller Spotify. Svenska kyrkan har redan gett sig in i matchen, och snart kommer AP-fonderna med sina miljarder.

PROFIL
”Gränsen går vi en robot i receptionen”
Hon är ansvarig för att framtidssäkra Peter Stordalens hotellimperium. Lisa Farrar har fått en kvarts miljard att spela med för att ge Nordic Choice Hotels en digital renovering.

CASE
Den svenska självkörande ellastbilen ligger i omkörningsfilen
Deras självkörande elektriska containrar på hjul har redan fångat uppmärksamheten hos stora kunder som Schenker och Lidl. Nu är planen att hundratals av Enrides T-poddar ska gå i skytteltrafik mellan svenska städer.

Vill du också bli prenumerant?

Prenumerera här!


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.