ANNONS

Administrativt krångel och långt mellan kontoren? Här är tre tips för effektivare kommunikation på jobbet

Svårt att få till samarbete över gränserna och administrativt krångel? Här är företaget som minskar avståndet mellan kontoren och samlar Sverige, Danmark, Norge och Finland i en och samma kommunikationsplattform.

Ett vanligt problem gällande företagskommunikation är att man har olika leverantörer för olika länder, vilket gör administrationen tidskrävande. Viktor Sandgren, nordisk chef för storkundsenheten på företaget Telavox, har jobbat över två decennier i telekombranschen och vet vad som krävs för att skapa en effektivare kommunikation. 

”Vissa företag jag möter har upp till tio olika leverantörer och appar för deras kommunikation. De har som regel en växel, ett serviceavtal och en operatör i varje land. Med Flow Nordic reduceras detta till en leverantör och ett gemensamt avtal”, säger Viktor Sandgren. 

Nordisk helhetslösning på uppgång 

Företaget erbjuder idag en nordisk helhetslösning – vilket innebär att man automatiskt får sina nordiska verksamheter integrerade i en och samma kommunikationstjänst. Från ett användarperspektiv betyder det att alla kollegor finns tillgängliga i en enda app, förklarar Viktor Sandgren. 

“Du kan skapa enorma effektivitetsvinster, till exempel kan lunchtider klockas olika beroende på vilket land det gäller och kollegor kan hjälpas åt att svara. Man kan kommunicera internt och blir ett mer enat företag där samarbetet stärks.”

“Med Flow Nordic löser man enkelt på egen hand all administration för kontoren i realtid - lägg till nya kollegor, fasta och mobila telefonnummer, hantera användare och justera växeln”, säger Viktor Sandgren. 

Statistik en viktig del av uppföljning 

Viktor Sandgren påpekar det är viktigt att mäta och följa upp svarsstatistik. Med Telavox statistikfunktion kan man övervaka i realtid eller begära rapporter. 

“Vad kostar det verksamheten om till exempel endast sju av tio kunder får kontakt? Det är viktigt att följa upp sådana frågor, med fokus på att förbättra sin kommunikation och ta hand om kunderna på bästa sätt.”

Företaget kom in på marknaden 2003 och utmanade gärna gamla telekomjättar. Idag har de 250 000 användare och har mottagit Dagens Industris pris ”Årets Gasell” åtta år i rad. Nästa steg för Telavox blir att satsa utanför Norden genom internationella partnerskap med större telekombolag, något som Viktor Sandgren ser fram emot:

“Vi ser ett stort intresse och därför ska vi sälja vår tjänst Flow tillsammans med andra operatörer. Vi i Norden är duktiga på telefoni, vi ligger i framkant och det ska bli otroligt roligt att komma ut globalt.”

Tre tips för effektiv kommunikation på jobbet

1. Många företag har samma kompetens utspritt i olika länder. Öppna upp för enklare kommunikation mellan landsgränserna och skapa chattgrupper där ni hörs på ett okomplicerat sätt. 

2. Med en gemensam växel förbättrar ni servicen och har möjlighet att skapa svarsgrupper utifrån behov istället för land.

3. Följ upp er svarsstatistik så att ni som företag kan fokusera på förbättring. 

Läs mer om hur Flow Nordic kan hjälpa ditt företag. Mer om Telavox hittar du här.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.