Fotograf: Mark J. Terrill

Musk stuvar om organisationen – ska platta till ledningen och strypa onödiga aktiviteter

Elon Musk smider nya planer för Tesla.

Tesla är på väg att omstrukturera sin ledning och införa en mer "platt" organisation, enligt vad biltillverkarens vd Elon Musk meddelade personalen på måndagen. Det skriver Wall Street Journal.

Musk ska ha skickat ut beskedet i ett mail till sina anställda, som varken innehöll några namn eller detaljer om berörda befattningar.

Redan i maj i år hintade Musk om en omorganisering för att försöka möta lönsamhetsmålen. Han delade då inte med sig om detaljer kring hur det skulle se ut, men föreslog att tredjepartsleverantörer skulle kunna påverkas.

Teslas siktar på att bli mer lönsamt under andra halvan av året och Musk har meddelat att han inte planerar att ta in kapital förrän slutet av 2019.

”Som en del av omorganisationen kommer vi göra ledningsstrukturen plattare för att förbättra kommunikationen”, ska Musk ha skrivit i mejlet, enligt Business Insider.

Musk sade att åtgärden, som även inkluderar att funktioner kombineras och andra oviktiga aktiviteter stryps, är nödvändiga för att förbereda Tesla inför framtiden.

Nyheten kom efter att Teslas chefsingenjör Doug Field går på tjänstledighet och att en annan hög chef, den säkerhetsansvarige Matthew Schwall, går till Googles division för förarlösa bilar.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.