4 aktier som laddar för rusning på sommarbörsen - AKTIETIPS

4 aktier som laddar för rusning på sommarbörsen

Affärstidningen ger fyra köptips i nya numret.

Börsveckan upprepar sitt köpråd för kvartetten LeoVegas, Nordic Leisure, Momentum och Hexatronic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Munters och Elanders.

LeoVegas ökade omsättningen med 76 procent i första kvartalet. Rörelsemarginalen föll, bland annat till följd av en påkostad personalfest. Börsveckan anser att värderingen alltjämt är attraktiv och upprepar sitt köpråd för aktien.

LÄS MER: Så har Leovegas närapå dubblat kursen på ett år

Speloperatören Nordic Leisure tog rejält med stryk efter rapporten för första kvartalet som förvisso var lite svagare än förväntat, men där tidningen snarare ser kursnedgången som ett bra köptillfälle och därför upprepar sitt köpråd.

Industrihandlaren Momentum som knoppades av från Bergman & Beving för ett år sedan utvecklas i linje med förväntningar och ökade rörelsevinsten med 30 procent under det senaste räkenskapsåret som avslutades i mars. Aktien handlas samtidigt till en rejäl rabatt mot börsen. Börsveckan upprepar sitt köpråd för aktien och ser en uppsida till 135 kronor på ett års sikt.

Avfuktningsbolaget Munters hade en succéartad introduktion på börsen för ett år sedan med en kurs som snabbt gick från teckningsnivån 55 kronor till över 80 kronor. Tyvärr har den operativa utvecklingen varit svag vilket fått aktien att rasa sedan dess. Tidningen ser inget uppenbart köpläge ännu och avvaktar med aktien.

Fiberbolaget Hexatronic slog efter en period med förseningar och lite svagare tillväxt än väntat till med en riktigt bra rapport för årets första kvartal, trots ogynnsamma marknadsförutsättningar. Tidningen upprepar sitt köpråd för aktien.

Elanders har på två år ökat skuldsättningen och goodwillposten rejält, samtidigt som lönsamheten pekar nedåt. Den hårda konkurrensen gör att en vändning sannolikt kommer att dröja. Börsveckan väljer att avvakta, trots det senaste årets kursfall för aktien.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Nu är det officiellt: Elon Musk får hjälp av Goldman Sachs i utköp av Tesla
  2. Svenska vinnarfonden som du skulle ägt i år – rusar till Europatoppen
  3. Varma vädret får Ica att bomma förväntningarna – aktien på fall
  4. Vad tech-profilerna önskar att de vetat som 20-åringar, som de fått lära sig den hårda vägen
  5. Svenska algbolaget tecknar miljonavtal i Sydkorea – aktien glädjerusar
  1. Fick nej 500 gånger och inte en enda jobbintervju – nu är hans startup en maktfaktor i mäklarbranschen
  2. Rika som troll – det är Rusta det
  3. Valutakollapsen: Svenska kronan nådde nyss sin näst lägsta nivå – på 108 år
  4. De är Sveriges 13 hetaste startups 2018, enligt riskkapitalister
  5. “Jag gick från att vara ideell till att bli kriminell” – omsorgsentreprenören om sin resa

För dig som prenumerant