4 aktier som laddar för rusning på sommarbörsen

Affärstidningen ger fyra köptips i nya numret.

Börsveckan upprepar sitt köpråd för kvartetten LeoVegas, Nordic Leisure, Momentum och Hexatronic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Munters och Elanders.

LeoVegas ökade omsättningen med 76 procent i första kvartalet. Rörelsemarginalen föll, bland annat till följd av en påkostad personalfest. Börsveckan anser att värderingen alltjämt är attraktiv och upprepar sitt köpråd för aktien.

LÄS MER: Så har Leovegas närapå dubblat kursen på ett år

Speloperatören Nordic Leisure tog rejält med stryk efter rapporten för första kvartalet som förvisso var lite svagare än förväntat, men där tidningen snarare ser kursnedgången som ett bra köptillfälle och därför upprepar sitt köpråd.

Industrihandlaren Momentum som knoppades av från Bergman & Beving för ett år sedan utvecklas i linje med förväntningar och ökade rörelsevinsten med 30 procent under det senaste räkenskapsåret som avslutades i mars. Aktien handlas samtidigt till en rejäl rabatt mot börsen. Börsveckan upprepar sitt köpråd för aktien och ser en uppsida till 135 kronor på ett års sikt.

Avfuktningsbolaget Munters hade en succéartad introduktion på börsen för ett år sedan med en kurs som snabbt gick från teckningsnivån 55 kronor till över 80 kronor. Tyvärr har den operativa utvecklingen varit svag vilket fått aktien att rasa sedan dess. Tidningen ser inget uppenbart köpläge ännu och avvaktar med aktien.

Fiberbolaget Hexatronic slog efter en period med förseningar och lite svagare tillväxt än väntat till med en riktigt bra rapport för årets första kvartal, trots ogynnsamma marknadsförutsättningar. Tidningen upprepar sitt köpråd för aktien.

Elanders har på två år ökat skuldsättningen och goodwillposten rejält, samtidigt som lönsamheten pekar nedåt. Den hårda konkurrensen gör att en vändning sannolikt kommer att dröja. Börsveckan väljer att avvakta, trots det senaste årets kursfall för aktien.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Från rik uppväxt till att skrapa tuggummi på lagergolv: Så höll den svenska smygrasismen på att knäcka topp-vd:n
  2. Grubblaren som blev serieentreprenör – och spindel i de tunga investerarnas nät
  3. Efter Paypal-försäljningen – Izettles grundare sällar sig till skaran av Sveriges techmiljardärer
  4. Efter amorteringskravet - så har bostadspriserna i Stockholm påverkats
  5. Här är enkla svenska uppfinningen som krossat sitt Kickstarter-mål – 10 gånger om
  1. Blankarna dubblade just insatserna mot H&M – satsar 7 miljarder på kurskollaps
  2. Stjärnförvaltaren Simon Blechers nya köpräd – shoppar aktier för 140 miljoner i svenska storbolaget
  3. 4 aktier som laddar för rusning på sommarbörsen
  4. Efter amorteringskravet - så har bostadspriserna i Stockholm påverkats
  5. Storbolagen med störst fallhöjd på börsen – enligt proffsen

För dig som prenumerant