Fotograf: Jake Ingle/Unsplash

Topp 10: Här är Nordens hetaste aktier att köpa just nu

Hälften av Nordens topp 10-aktier den här veckan är svenska.

1.  ÅF
ÅF ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 188. Ger signal om vidare uppgång till 207 eller mer. Har brutit motstånden vid 191 kronor i en rektangelformation, och fortsatt uppgång signaleras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 190 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 190 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  Tryg
Tryg ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 145. Ger signal om vidare uppgång till 152 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 145 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Trelleborg AB
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Trelleborg AB och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 210. Ger signal om vidare uppgång till 222 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 207 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  DNB ASA
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Har också brutit genom taket vid 155 kroner i en rektangelformation. Etablerat genombrott signalerar om en fortsatt uppgång till 172 kroner eller mer. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 155 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  SSAB B
SSAB B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 39.74. Ger signal om vidare uppgång till 44.63 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 40.00 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 40.00 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Storebrand ASA
Storebrand ASA ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 67.85. Ger signal om vidare uppgång till 77.51 eller mer. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 67.70 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Storebrand ASA. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  African Petroleum Corporation Limited
African Petroleum Corporation Limited har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen på medellång sikt, och signalerar med det en starkare stigningstakt. Den positiva utvecklingen öppnar emellertid för kortsiktiga korrektioner tillbaka från dagens nivå. Aktien testar stödet vid cirka 1.53 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Vestas Wind Systems
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 401 och motståndet på 452. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 434 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 434 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  MTG B
MTG B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har tagit ut målkursen vid 363 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid cirka 356 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Nobina AB
Nobina AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 61.00 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.