Fotograf: Aijaz Rahi/AP/TT

Uppgifter: Google på väg att investera i Flipkart – tar upp kampen mot Amazon

Tidigare i veckan gick Walmart ut med att man skulle köpa in sig i det indiska e-handelsbolaget Flipkart. Nu ser det ut som att Google står näst på tur i att ta sig an näthandelsjätten Amazon.

Det är Googles moderbolag Alphabet som enligt uppgifter till CNBC för samtal om en investering i Flipkart. Enligt indiska medier kan det röra sig om en andel värd 3 miljarder dollar.
 
Walmart gick i tisdags ut med att man köpte 77 procent av aktierna i det indiska e-handelsbolaget för 16 miljarder dollar. Av den summan var 2 miljarder dollar i en nyemission som ska hjälpa Flipkart att växa ännu snabbare.
 
I sitt pressmeddelande uppgav Walmart att man tillsammans med Flipkart är i diskussioner med ytterligare potentiella investerare som kan ingå i finansieringsrundan. Det kan i slutändan innebära att Walmarts ägande blir lägre när transaktionen är slutförd.
 
I USA har Google och Walmart redan gått ihop mot Amazon genom sökjättens shoppingtjänst Express, som låter Walmarts kunder få sina varor levererade genom Google.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST