Apples vd Tim Cook. Fotograf: iphonedigital/Flickr

Miljörättskämpar vinner över Apple

Investeringar på 850 miljoner euro kommer inte att bli av efter att Apple förlorar årslånga förhandlingar på Irland.

Teknikjätten Apple har gett upp sina planer på att bygga ett datacenter på Irland. Bolaget har haft en seglivad konflikt om platsen för centret med en grupp som velat behålla en skog. Det rapporterar AP.

Nu tycks alltså miljögruppen vinna kampen. Tanken var att Apple skulle investera 850 miljoner euro i anläggningen.

"För flera år sedan ansökte vi om att bygga ett datacenter i Athenry. Trots att vi gjort vårt bästa har förseningar i godkännandeprocessen tvingat oss att göra andra planer och vi kommer inte att kunna gå vidare med datacentret", uppgav Apple i en kommentar.

Det amerikanska bolaget uppger också att man inte ändrat sin syn på Irland som investeringsområde och att man ser ljust på framtiden på ön. Apple har sitt europeiska huvudkontor i den irländska staden Cork.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST