Fotograf: Chris Liverani/Unsplash

Spelbolaget vinstvarnar efter köprekommendation

En analys från ABG på tisdagen fick kasinobolaget Global Gamings ledning att få kalla fötter.

Analysen landade i en köprekommendation med riktkursen 55 kronor, drygt 50 procent högre än måndagens stängningskurs 36 kronor. ABG:s intäktsestimat för det första kvartalet ligger på 228 miljoner kronor, och rörelseresultatet väntas bli 50 miljoner kronor.

Nu meddelar Global Gaming att den sekventiella omsättningstillväxten under det första kvartalet beräknas bli 14 procent och omsättningen hamnar därmed på cirka 198 miljoner kronor, mot en sekventiell tillväxt på 35 procent i det första kvartalet.

Marknadsföringskostnaderna i det första kvartalet uppgick enligt Global Gaming till 32 procent enligt pressmeddelandet, "de högsta i företagets historia", och rörelseresultatet beräknas bli 29 miljoner kronor, en nedgång från det fjärde kvartalets 42 miljoner kronor och därmed en minskning av rörelsemarginalen från 24 till knappt 15 procent.

Utfallet är vidare 42 procent lägre än ABG:s rörelseresultatestimat på 50 miljoner kronor.

För helåret 2018 väntar sig ABG, och därmed alltså även ungefärligen Global Gaming, en omsättning på 1.060 miljoner kronor (458) och ett rörelseresultat på 216 miljoner (122), det vill säga en rörelsemarginal på 20,4 procent (26,6).


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant