ANNONS

Nu är det dags: Dumpa Windows – och ta ditt företag till nästa nivå

Bättre tillgänglighet och billigare drift. Ett moln- och webbaserat personalsystem frigör en mängdresurser – som istället kan läggas på att utveckla verksamheten.

Lönen betalas ut i tid, så det finns väl ingen anledning att byta det gamla Windows-systemet för personal- och löneadministrationen… Eller?  

”Windows-systemen är såklart väldigt mogna och inkörda. Men för den som vill utveckla sin verksamhet skulle jag rekommendera ett helt webbaserat system. Det skapar en helt annan tillgänglighet, samtidigt som det finns möjlighet till stora ekonomiska besparingar”, säger Rickard Israelsson, produktchef för Lön och HR på Flex Applications.

Fler fördelar att hämta

En av de mest uppenbara fördelarna med ett webbaserat system är att alla kan komma åt det när som helst, var som helst – från datorn, surfplattan eller mobilen.

Flex Applications

”De anställda kan lätt kolla sitt schema, fylla i närvaro eller ansöka om ledighet. De får sedan direkt en pushnotis i mobilen när chefen har beviljat ledigheten. Administratören slipper även tjata på chefen om att tidrapporten ska attesteras, eftersom denne får en pushnotis eller en mailpåminnelse så fort något behöver godkännas.”

Och ett modernt, webbaserat personalsystem kan enkelt driftas i molnet – vilket kan spara in stora summor för företaget.

”Köper du in driften av systemet behöver du ingen egen infrastruktur för att hålla det uppe. Det behövs inga extra servrar eller något IT-underhåll. För mindre företag, som inte kan hålla sig med en stor IT-avdelning, är det mycket behändigare att köpa in tjänsten”, säger Rickard Israelsson.

Komplett system dominerar marknaden

Han berättar att Flex är ensamma på marknaden om att kunna erbjuda ett helt komplett, webbaserat system för personaladministration som samlar tidredovisning, bemanning, reseräkning, lön och HR-stöd på ett enda ställe, med ett enda personregister och en enda inloggning för användarna. 

”Eftersom du slipper integrationer blir det mycket lättare att få en överblick över all information. Systemet har en oerhört flexibel behörighetshantering, där du kan styra exakt vem som ska ha tillgång till vad. Det är betydligt svårare att lyckas med i gamla, Windows-baserade system, eftersom det inte fanns samma krav när de utvecklades.”

Med allt samlat i molnet kortas alltså processerna för personaladministration. Du tar helt enkelt död på en mängd tidstjuvar.

”För många går en stor del av arbetsdagen åt till att manuellt stansa in information om lön, tid och reseutlägg. Får du till en enklare och effektivare process får du tid över att kontrollera siffrorna, något som ofta prioriteras bort idag. När du kan försäkra dig om att all data verkligen är rätt finns det större möjligheter att ta verksamheten till nästa nivå”, avslutar Rickard Israelsson. 

Läs mer om Flex Applications funktioner här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST