Fotograf: Therese Jansson/TT

Tipset: Passa på att köpa de här 3 aktierna i kurssvackan

Affärstidningen plockar upp köpstämpeln.

Köp Diadrom, Haldex och Loomis, samt håll i dina Victoria Park-aktier. Så lyder Börsveckans råd i den senaste utgåvan, årets nittonde.

Konsultbolaget Diadrom, som vekar inom de heta segmentet Autotech, kom med en svag rapport för första kvartalet. Aktien tog mycket stryk på detta men frågan är om det var befogat. Börsveckan väljer att behålla köprådet.

Broms- och luftfjärderingsspecialisten Haldex har tappat fart den senaste tiden efter budstrid och annat som stört bolaget. Börsveckan ser dock goda chanser för lönsamhetslyft framöver och aktien är inte vidare dyr. Det blir ett köpråd.

Loomis har gått trögt på börsen det senaste året, trots fina rapporten där tillväxten har varit hygglig och lönsamheten kunnat jobbas upp. I USA ser det ljust ut och förvärv lär komma snart, och Börsveckan sätter köp även här.

Det kom ett högre bud på Victoria Park, vilket Börsveckan anade. Det finns sannolikhet för ännu ett högre bud och Börsveckan behåller rådet: håll kvar aktierna.

Börsveckan ställer sig avvaktande till följande två aktier i det senaste numret: lastbilsbolaget Volvo ochdanska lyxhemelektronikbolagetBang & Olufsen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.