Fotograf: Andy Kropa/AP

SEB stämmer Jay-Z på 5 miljoner – men det är småpotatis för världens rikaste hiphop-stjärna

Shawn Corey Carter eller som han brukar kallas ”Jay-Z” stäms på 5 miljoner kronor för en förfallen faktura från 2015 från SEB och advokatbyrån Roschier.

21 Grammy-vinster, god för nära 7,2 miljarder kronor enligt Fortune och äger fortfarande två tredjedelar av musiktjänsten Tidal.

Nu kan den norska affärstidens Dagens Naeringsliv avslöja att världens rikaste hiphop-stjärna jagas med blåslampa av SEB för en skuld på den för Jay-Z minst sagt futtiga summan 5 miljoner kronor.

”Det är en förfallen faktura från mars 2015, helt enkelt, som bara delvis blivit betald”, säger SEB:s presschef Frank Hojem till tidningen.

Kravet på 5 miljoner kronor kommer sig av att SEB och Roschier hjälpt streamingtjänsten Tidal med rådgivning då han köpte tjänsten av Schibsted-koncernen för 466 miljoner kronor 2015.

Tidal har dock inte fått det genomslag som världsstjärnan hade hoppats på, vilket bland annat gjorde att han sålde av en tredjedel till den amerikanska telejätten Sprint för 200 miljoner dollar i början av 2017.

Något som alltså ytterligare spädde på hans hans förmögenhet rejält därmed också gav Tidal ett marknadsvärde på 600 miljoner dollar.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant