Fotograf: Ahn Young Joon/AP

Nästa smartphone viks i tre delar – om man ska tro Samsungs senaste patent

Rykten har förekommit om att Samsung håller på att utveckla en smartphone som kan vikas på mitten. Nu står det klart att den sydkoreanska elektronikjätten har gått betydligt längre än så och har fått flera patent godkända för att vika mobilen i tre delar.

Vid en första anblick ser den tänkta mobilen ut som vilken smartphone som helst.

Men tanken är alltså att den ska ha tre huvudfunktioner.

För det första ska du naturligtvis likt dagens mobiler kunna köra en app eller liknande över hela skärmen.

För det andra ska mobilen gå att dela upp i två delar där exempelvis en app körs på den ena delen och något helt annat på den andra.

Här bör dock noterades av mobilmodellen ZTE Axon M redan är vikbar i två delar, men har den nackdelen att den är väl robust och dessutom inte så kraftfull, enligt Business Insider.

Men det är ju först när man går in på den tredje huvudfunktionen i de patent som Samsung nu har fått godkända som det börjar bli verkligt spännande.

För här tänker sig alltså Samsung att mobilen ska vara hopvikbar i tre delar.

Det ska också gå att vika ihop mobilen till ett litet ”paket” som enkelt får plats lite varstans.

Dessutom ska man enkelt kunna visa upp en tredjedel av mobilen för att snabbt kunna ta emot notifikationer eller meddelande.

Patenten visar också att det går att vika ihop mobilen till triangulär form och exempelvis kunna visa upp en enskild del av mobilen då den ”står upp”.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.