Fotograf: Marie Thérèse Hébert & Jean Robert Thibault/Flickr

Goldman Sachs på rekryteringsoffensiv i Stockholm – för att bygga utvecklingslabb

Amerikanska investmentbjässen expanderar i Stockholm inför Brexit.

Amerikanska investmentbanken Goldman Sachs planerar att växa Stockholmskontoret från nuvarande 30 anställda till 100 anställda, enligt Financial Times.

De flesta av nyrekryteringarna kommer att vara teknikspecialister som ska jobba mot att bygga vidare på det två år gamla förvärvet av tradingsystemutvecklaren Pantor Engineering.

Det var för två år sedan som Goldman Sachs köpte upp Pantor Engineering och sedan dess har rekryteringen av techspecialister påbörjats. Vid uppköpet togs bolagets teknologi över som ett steg i att ersätta bankens nuvarande aktiehandelssystem, skriver Financial Times.

Målet är att möta utmaningarna med de nya bankreglerna Mifid II, samt att hantera potentiella effekter av Brexit.

Som ett steg i satsningen hyr Goldman Sachs ett helt våningsplan på Grand Hotell i Stockholm, en lokal som ska bytas ut mot en av de två nya våningar som hotellet nu bygger. Det skriver Breakit. Det är härifrån banken ska driva sin forsknings- och utvecklingsverksamhet.

Flera chefer på Goldman beskriver atmosfären på Stockholmskontoret som mer av ett fintechstartup än en investmentbank, enligt Financial Times. Det är nämligen en avslappnad dresscode som gäller där ytterskor byts mot tofflor innanför dörren.

”Vi är väldigt exalterade över kvalitén på den lokala utvecklartalangen som finns i Stockholm”, säger Elisabeth Martin på Goldman Sachs till Financial Times.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST