4 svenska aktier som gått upp över 100 procent i år

Allt från nischade läkemedel till kommunikation går som tåget på börsen. VA.se har vaskat fram fyra riktiga börsvinnare som alla gått upp över 100 procent i år. 

Medan Stockholmsbörsen inlett svagt och under årets första fyra månader gått ned strax över 2 procent finns det vissa aktier som gått rejält mot strömmen. 

Bäst av alla aktier på Stockholmsbörsen och First North har Nicoccino gått, upp 179 procent. Bolaget utvecklar en produkt för rökavvänjning och har efter en längre tid av nedförsbacke på börsen fått en minst sagt bra start på året.

Fram Skandinavien, som utvecklat en process för att starta, investera i och utveckla digitala bolag från grunden, noterades på First North i oktober i fjol. Under årets fyra första månader har aktien stigit hela 176 procent. 

Kommunikationskoncernen House of Friends, som handlas på First North, vände till vinst under fjärde kvartalet 2017 till följd av ett starkt inflöde av nya uppdrag från existerande kunder men också antal nya konton med potential att bli långsiktiga viktiga kunder.

Ett generöst bud på forskningsbolaget Wilson Therapeutics, 232 kronor per aktie, den 11 april fick aktien att hamna på årets vinnarlista. Budet från amerikanska Alexion motsvarde en premie om 70 procent jämfört med stängningskursen på 136 kronor dagen innan budet. Idag handlas aktien till 230, 50 kronor.

Här är årets främsta börsraketer:

Bolag                                  Ökning i år    Kurs, kr      Marknad

Nicoccino                            179%             5,10               First North

House of Friends                176%             2,10                First North

Fram Skandinavien             129%             97,24             First North

Wilson Therapeutics          128%             230,50            Stockholmsbörsen

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST